Kriptolar:
29758
Bitcoin:
$66.816
% 0.09
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 1.54
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 66.816
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

EigenLayer’ın Tartışmalı Airdrop’u Topluluğun Tepkisine Yol Açtı

eigenlayer airdrop

Kripto dünyası, beklentilerin gerçeklikten önce geldiği bir yerdir. Ethereum üzerinde bir stake platformu olan ve ilk yılında 16 milyar dolarlık kripto para yatırma işleminin gerçekleştirildiği EigenLayer bunun bir örneğidir. Bununla birlikte, EigenLayer’ın hızlı yükselişi büyük bir başarı olarak görülse de, yakın zamanda token dağıtımını çevreleyen coşku, puan tabanlı ödül sisteminin kusurlu olduğunu gösteren bir eleştiri fırtınasıyla mahvoldu.

Hoşnutsuzluğun Gölgelediği Çok Beklenen Etkinlik

Gelecekteki ödüller ve puan planı için değer teklifi, kullanıcıların platforma para yatırması için popüler hale geldiğinde EigenLayer’ın büyümesi hızlı oldu. Bazıları token’a dönüştürülebilen puan toplamanın cazip teklifi birçok kişi için karşı konulamayacak kadar zordu ve tek bir yıl içinde projeye milyarlarca dolar aktı. Ancak beklenen EIGEN token’ının airdrop’u yaklaşırken, topluluğun hoşnutsuzluğu kritik bir hal aldı.

EIGEN token’larının dağıtıldıktan sonra transfer edilemeyeceği gerçeği birçok kişi için sürpriz oldu ve EigenLayer’ın sadakat puanları programının aylardır oluşturmaya çalıştığı imajla nihayet çelişti. Bununla birlikte IntoTheBlock’tan Luxas Outumuro, ilk günden bu yana token erişilebilirliği konusunda netlik eksikliğinin olduğu bir beklenti yanlış yönetimi olduğuna dikkat çekti.

Puan Programlarının Çözülüşü: Bu Son mu?

EigenLayer’ın belirli bölgeleri airdrop’un dışında tutma tercihi öfkeyi daha da körükledi. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Çin gibi birçok ülkeden kullanıcılar, projenin ilk aşamalarına katılmış olmalarına rağmen dışarıda bırakıldı. Kaprisli ve dışlayıcı olarak görülen bu adım, sadece topluluktaki anlaşmazlığın yoğunluğunu arttırdı.

İşleri daha da kötüleştiren ise EigenLayer’ın token dağıtım programının pek çok yatırımcıyı EIGEN tokenları için uygun olup olmadıkları konusunda karanlıkta bırakan belirsiz doğasıydı. “Sezon 2” airdrop’u hakkında bilgi eksikliği, özellikle üçüncü taraf platformlar aracılığıyla EigenLayer ile etkileşime giren kullanıcılar için kafa karışıklığını artırdı.

EigenLayer tepkisi, kripto para ekosisteminde puan ödül sistemleriyle ilgili diğer memnuniyetsizlikleri yansıtıyor. Renzo ve Blur projeleri, bu teşvik modeliyle ilgili artan bir memnuniyetsizliğe işaret eden benzer eleştiriler aldı. Ether’den Mike Silgadze, puanların hayata geçirilmesinde iletişim sorunlarının ve hayal kırıklığına uğramış umutların doğasında var olan riskler olduğu gerçeğinden üzüntü duydu.

Bu endişeler, Compound’un kurucusu Robert Leshner tarafından işaret edilen programların daha az yaygın hale geleceği şeklinde dile getirildi. Şeffaflık ve yatırımcının korunması, Leshner’in üzerinde durduğu ve topluluktaki pek çok kişi tarafından paylaşılan bir görüştü.

EigenLayer tartışmalı airdrop’unun sonuçlarıyla uğraşırken, daha geniş kripto dünyası puanlara dayalı ödül sistemlerinin etkinliği ve uzun ömürlülüğüne ilişkin sorularla baş başa kaldı. Teşviklerle ilgili cazibeye rağmen, yanlış yönetim ve opaklık tehlikeleri önemlidir, bu nedenle bu umut verici yaklaşımın geleceği konusunda ciddi şüpheler var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir