Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.550
% 2.22
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.550
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Dünya Devleri Bu Altcoin’e Yüzmilyonluk Yatırım Yaptı!

Önde gelen bir stablecoin odaklı altcoin projesi, Blackrock, Fidelity, Marshall Wace ve Fin Capital gibi finans kuruluşlarından 400 milyon dolarlık fon sağladı. Bunların arasında stablecoin’lerin sermaye piyasalarındaki potansiyelini araştırmak isteyen Blackrock da yer alıyor.

Finansal devi BlackRock, stablecoin odaklı bir altcoin projesinin yatırımcısı oldu

Stablecoin USDC’nin arkasındaki şirket Circle, bir bağış toplama turunda BlackRock, Fidelity, Marshall Wace LLP ve Fin Capital’den 400 milyon dolar fon topladığını açıkladı. Basın açıklamasına göre, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, “Circle ile USDC için sermaye piyasası kullanımlarını araştırmayı içeren daha büyük bir stratejik anlaşma imzaladı”.

Her iki firma da, Blackrock’un işbirliğinin bir parçası olarak USDC’yi destekleyen büyük varlık rezervlerine sahip olduğu mevcut bağlantılarını genişletecek. Circle CEO’su Jeremy Allaire yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

USDC gibi dolar odalı kripto para birimleri dünya çapında bir ekonomik değişimi körüklüyor ve Circle’ın teknolojik altyapısı bu geçişin merkezinde yer alıyor. BlackRock’un firmaya stratejik bir yatırımcı olarak katılması çok memnuniyet verici. İşbirliğimizi genişletmekten heyecan duyuyoruz.

Bu arada, BlackRock CEO’su Rob Goldstein, çalışanlara bir notta kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin firma ve müşterileri için “giderek daha alakalı” hale geleceğini söylediğini bildirdi. Konuya yönelik Twitter’dan açıklamalar yapan Circle’ın Baş Strateji Sorumlusu Dante Disparte, kendi tarafında, haberi “kurumsal benimseme yolunda önemli bir kilometre taşı” olarak nitelendirdi.

Circle hakkında

USDC stablecoin ihraççısı Circle, çok sayıda Blockchain projesine 51 milyar dolarlık dolaşımla bir SPAC birleşmesi yoluyla halka açılmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili kaynaklara göre, mevcut finansman turunun Circle’a 9 milyar dolar değerinde olan SPAC işleminin şartları üzerinde hiçbir etkisi yok. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere Circle, daha önce Mayıs 2021’de 440 milyon dolarlık bir bağış toplama turunu açıklamıştı. Son haftalarda şirket, geleneksel finans alanındaki en büyük isimlerden bazılarıyla birlikte çalıştı. Circle, geçen ayın sonlarında BNY Mellon’un USDC stablecoin’lerini destekleyen varlıkların ana koruyucusu olacağını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir