Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.568
% 3.87
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.568
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Dubai Metaverse’ün ekonomiye katkısını 2030 yılına kadar 4 milyar euroya çıkarmayı hedefliyor

Geleceğin İnternet’i henüz gelmedi ancak Metaverse’te geliştiriliyor ve çok yakında hayatımıza girecek. Metaverse’ü erkenden benimseyenler artık katılma zamanının geldiğini söylüyor.

Metaverse pek çokları için gizemini koruyor. Basitçe tanımlamak gerekirse Metaverse, artırılmış gerçeklik, karma gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojilerinin tüm yönlerini kapsayan ve bilgisayar tarafından oluşturulan genişletilmiş gerçeklik (XR) teknolojisini ifade ediyor. Şu anda genellikle insanlar ve otomatik varlıkların etkileşime girdiği alanlardan oluşuyor.

Metaverse pazarının küresel değerinin önümüzdeki 15 yıl içinde 10 ila 30 trilyon euroya ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu yeni platformun muazzam değerinin farkında olan Dubai, bu alanda bir dünya lideri olmayı planlıyor.

Dubai’deki Metaverse Stratejisi sektörün ekonomiye katkısını 2030 yılına kadar 4 milyar euroya çıkarmayı hedefliyor. Teknoloji trendleri geliştirmekten iş fırsatları yaratmaya kadar uzanan planla ekonomisini zenginleştirmeyi amaçlıyor.

Dubai, cerrahların performansını yüzde 230 ve mühendislerin üretkenliğini ise yüzde 30 oranında artırmaya yardımcı olabilecek Metaverse teknolojilerini uygulamaya çalışıyor. Strateji kapsamında 42 bin işin sanal hale getirileceği düşünülüyor.

Şirketlerin gözü Metaverse’e çevrildiMasterCard’ın yıllık dijital ödemeler endeksi raporu, tüketicilerin değişen zamana ayak uydurduğunu gösteriyor.

MasterCard Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde Doğu kolunun Genel Müdürü J.K. Khalil, dijital ödemelerde yüzde 67’lik bir büyüme görüldüğünü söylüyor. Khalil, böyle bir matriks ve ekosisteme Metaverse’ü eklemenin daha büyük fırsatlar yaratacağını ifade ediyor ve ekliyor: “Ortaklarımız bile Metaverse hakkında bize çok fazla soru soruyor. İster fintech olsunlar, ister tüccar isterse de banka, hepsi de Metaverse konusunda aynı şekilde heyecan ve merak duyuyor ve de ileriye dönük çok yapıcı tartışmalar yapıyor.”

Araştırmacılara göre, 2026 yılına kadar insanların dörtte biri Metaverse’te iş, alışveriş, eğitim, sosyalleşme ya da eğlence gibi amaçlarla günde en az 1 saat geçirmeye başlayacak.

Dubai merkezli Scopernia şirketi, marka ve kuruluşların Web3.0 gibi yeni teknolojileri anlamalarına ve müşterilerine ulaşmak için fırsatlardan yararlanmalarına yardımcı oluyor.^

  • Metaverse’de içerik üreticilerinin para kazanmasını sağlayacak uygulamaların testi başlatıldı
  • Yeni sanal ekonomi: Metaverse nedir ve iş dünyasını yeniden nasıl tanımlıyor?

Scopernia’nın MENA Yönetici Ortağı Jeremy Denisty, Metaverse’ün bugün en ilgi çekici yanının bir şeylere sahip olmanıza izin vermesi olduğunu söylüyor: “Bir şey oluşturuyor, onun sahibi oluyorsunuz. Avatarınız için bir gömlek satın alıyorsunuz. O gömleği bir başkasına da satabilirsiniz. Arsa almak istiyorsanız, satın alabiliyorsunuz. Arsanın sahibi olabilir ve sonra yeniden satabilirsiniz.”

Denisty bu gerçekliğin ekonomik birimleri tamamen değiştirdiğini ifade ediyor: “Bu, yeni iş modelleri, yeni yatırım yolları, yeni iş modelleri oluşturmak için yeni yollar açıldığını gösteriyor. Tabii ki bunun için bir stratejiye ihtiyacınız var. Bu sadece senin benim gibi insanları, bireyleri etkilemiyor, aynı zamanda kuruluşları da etkiliyor. Yepyeni bir olasılıklar diyarının kapılarını açıyor.”

‘Metaverse İnternet’in bir sonraki etabı niteliğinde’Girişimci Briar Prestidge, Prestidge Group’un kurucusu ve CEO’su. Prestidge, şu anda Metaverse’ü tanımlamanın, biraz 90’lı yıllarda İnternet’i tanımlamaya benzediğini söylüyor. Yakın zamanda, sanal gerçeklik, markaların şu anda neler yaptığı ve platformlardaki farklılıklar hakkında bilgi edinmek için Metaverse’te 48 saat geçirdi.

“Bir girişimci olarak işlerimde her zaman geleceğe odaklı olmaya çalışıyorum. Benim bakış açımdan, Web3.0 ve Metaverse, İnternet’in bir sonraki etabı niteliğinde. Bu yüzden bence her şirket bir Web3.0 şirketine dönüşecek. Ben de bunu kendim deneyimlemeye ve keşfetmeye başlamak istedim.” şeklinde konuşan Prestidge, deneyiminden yola çıkarak insanları bu konuda meraklı kalmak ve katılmaya başlamak için cesaretlendirdiğini söylüyor.

Dubai’nin Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu bu yılın başlarında, Metaverse’de faaliyet yürütecek finansal kurum ve kuruluşlar için bir çerçeve oluşturan dünyanın ilk düzenleyici kurumu oldu. Böylelikle Dubai, sanal dünyada önemli bir oyuncu olma taahhüdünü gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir