Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.790
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.790
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Borsa İstanbul, kısa süreli şok sonrası hızlı toparlandı

BIST 100 endeksi, güne rekor tazeleyerek başladıktan sonra gün içi işlemlerde aşağı yönlü sert bir volatil hareket gördü.

Endeks, öğlen saatlerine doğru kısa sürede 3.448 puan seviyelerinden 3.300 puana kadar geriledikten sonra 3.350 puanda denge buldu. Günün geri kalanında alımlarla toparlanan endeks, kapanışa doğru 3.400 puan bandına geri döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ardından gerçekleşen volatilite sonrası 100’den fazla hisse senedi için devre kesici uygulandı.

Güncel durumda ise bankaların bugün de yüzde 8’i aşan değer artışıyla borsayı sırtlamaya devam ettiği görülüyor. Metal harici mineral ürünler ve finansallar da yüzde 3 bandında yükselişleriyle gün içi toparlanmaya destek oldu. Dün öne çıkan basit metaller ise bugün yüzde 3’e yakın değer artışına sahip.

Günü ekside kapatmaya hazırlanan sektörlerin başında ise spor, elektrik ve faktöring var.

Günün öne çıkan hisseleri

Borsa İstanbul’da bugün Fade Gıda (FADE), Inveo Yatırım (INVEO), Ata Gayrimenkul (ATAGY), Anadolu Isuzu (ASUZU), Türkiye İş Bankası C (ISCTR), ICBC Turkey (ICBCT) tavan fiyatından işlem gören hisseler oldu. Diğer yandan Cosmos Yatırım (COSMO), Matriks Bilgi (MTRKS) ve Türkiye İş Bankası (ISKUR) ise taban fiyatından işlem gören hisselerdi.

Kapanışa doğru Yapı Kredi (YKBNK), Emlak Konut (EKGYO), Türkiye İş Bankası C, Akbank (AKBNK) ve Kardemir D (KRDMD), en yüksek işlem hacmine sahip hisseler olurken BIST 100’de bugün günlük işlem hacmi bugün de 115 milyar TL’ye ulaşarak rekor tazeledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir