Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Dolar Destekli HUSD 0,92 Dolara Düştü

HUSD stablecoini, kaynaklanan sorunlar nedeniyle 1 dolardan kaydı ve düşerek 0.92 dolardan işlem görüyor.

Stable Universal tarafından çıkarılan HUSD stablecoin, CoinMarketCap fiyatlarına göre planlanan 1 dolarlık sabit fiyatından yüzde 8 düşüşle 0,92 dolara düştü. HUSD, Stable Universal tarafından piyasaya sürüldü ve şirketin web sitesine göre dolar karşısında 1:1 esasına göre çalışıyordu.

HUSD Depeg Sonrası 0,92 Dolara Geriledi

DeFi protokolü Curve Finance üzerinde USDC stablecoin karşısında bire bir peglenmesiyle çıkarılan HUSD, şu anda 0,89 dolar gibi düşük bir seviyede işlem görüyor. Sözde depeg (bire bir endeksinin kaldırılması), kripto borsası FTX’in HUSD’yi destek USD stablecoin sepetinden çıkarmasından 16 gün sonra gerçekleşti.

Stablecoinler kripto varlığın bir değere endekslenmesini amaçlayan coinlerdir. Örneğin Tether (USDT) dolara endeksli stablecoinlerden biridir. Bunlardan birine örnek de Curve Finance’teki USDC’ye endeksli Stable Universal’in çıkardığı HUSD olarak karşımıza çıkıyor. Terra (LUNA) sisteminin çöküşüyle 18.71 milyar dolar kayıp yaşandıktan sonra stablecoin sektörü düzenleyicilerin baskısı ile karşı karşıya.

Bir yıl önce HUSD, çıkarılan her token para piyasası hesaplarında nakit olarak tutulan ABD doları tarafından desteklendiğini gösteren bir rezerv dökümü yayınlamıştı. Yayınlandığı zamanında HUSD’nin 149,5 milyon dolarlık bir piyasa değeri vardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir