Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.040
% 0.40
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.040
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Dogecoin’e Elon Musk dokunuşu: Son paylaşımı DOGE fiyatını artırdı

Kripto para piyasaları hafta sonu baskı altında kalırken Dogecoin fiyatı yukarı yönlü bir ivmeye sahipti.

Dogecoin, hafta sonu işlemlerinde %20’yi bulan değer artışı görerek 0,1 doları test etti ve haftalık kapanışı 0,098 dolarda gerçekleşti. Yeni haftaya genel piyasa eğilimiyle birlikte düşüşle başlayan kripto para, açılışta bu yana %4 gerileme gördükten sonra sabah saatlerinde 0,094 dolarda bulunuyordu.

Bitcoin ve Ethereum ise hafta sonu işlemlerinde baskı altında kalmaya devam ederken yani hafta açılışıyla birlikte yönünü aşağı çevirdi. Bitcoin, 16.000 dolar sınırına kadar gerilerken sabah saatlerinde %1,5’e yakın düşüşle 16.200 dolardan işlem görüyordu. Ethereum ise hafta sonu işlemlerinde 1.200 dolar bandına girmekte zorlandıktan sonra yeni güne %2’ye yakın düşüşle başladı ve şu an 1.170 dolardan alıcı buluyor.

Elon Musk’ın paylaşımı DOGE fiyatına etki etti

Dogecoin, geçen hafta başında başlayan toparlanma ivmesini hafta sonu da sürdürerek bugünkü düşüş ivmeli işlemlerde nispeten ayakta kaldı. DOGE’nin yükselişine yönelik en büyük katkının Elon Musk’tan geldiği söylenebilir. En büyük DOGE destekçisi Musk, Twitter’ın yeni versiyonunun ödemeleri de destekleyeceğini duyurdu.

Elon Musk, dünkü paylaşımlarında her ne kadar DOGE’den bahsetmese de konu Musk olunca ödeme işlemleriyle ilgili paylaşımda ilk aklan gelen ödeme aracı DOGE oluyor. Bu gelişme, piyasa tarafından DOGE’nin Twitter’ın resmi ödeme aracı olarak en iyi alternatif olarak görülmesinden dolayı kripto paranın fiyatına olumlu yansıdı.

Dogecoin fiyatı, son bir haftalık zaman diliminde %25’e yakın değer artışı kaydetti. Kripto para bu haliyle ilk 100’de haftalık bazda en çok yükselen 5 kripto paradan biri oldu. Diğer yandan 12,5 milyar dolar piyasa değeriyle 8. en büyük kripto para olan DOGE, yılbaşından bu yana ise %44 değer kaybıyla devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir