Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.121
% 0.56
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.121
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Dogecoin Top 10’da! Ünlü CEO: Herkes Bunu Bekliyor!

Haftalarca süren iddiaların ardından Elon Musk, popüler sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolara satın alıyor. Satın alımın ardından kripto para topluluğu, Elon Musk’ın yakın zamanda Twitter’a Dogecoin (DOGE) ödemelerini ekleyip eklemeyeceğini merak ederken, DOGE fiyatı yüzde 20’nin üzerinde yükselerek piyasa değeri ile ilk 10’da yer alan kripto paraların arasına girdi. İşte detaylar…

Elon Musk, Twitter’ı satın alıyor

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Twitter’ı satın alacağı resmileşen Musk, “algoritmaları açık kaynak haline getirerek” “yeni özellikler” başlatmayı, “güveni artırmayı”, spam botlarını yenmeyi ve “tüm insanları doğrulamayı” hedefliyor.  Ayrıca Musk, son zamanlarda Twitter Blue isimli abonelik hizmetlerinde ödeme yöntemi olarak Dogecoin’in kullanılmasını önermişti. Artık tüm şirketin sahibi olduğuna göre, bu değişikliği gerçekten getirecek mi?

Elon Musk, şu anda sahip olduğu platformda yayınlanan bir tweet’te “Twitter’ın muazzam bir potansiyeli var – onu açmak için şirket ve kullanıcı topluluğuyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi. Bir dönüm noktası olan anlaşmada, Musk – Morgan Stanley’in desteğiyle – Twitter’ı hisse başına yaklaşık 54.20 dolar karşılığında satın alacak.

Dogecoin ilk 10’a girdi

Elon Musk’ın bu hamlesi, Dogecoin’in fiyatını yüzde 25’e yakın bir oranda yükseltti. Meme coin, piyasa değerinin de yükselmesiyle Avalanche (AVAX), TerraUSD (UST) ve Polkadot (DOT) gibi kripto para birimlerini geride bıraktı ve onuncu sıraya oturdu. Ayrıca fiyatı son 24 saatte 0.17 dolara kadar yükseldi. Konuya yönelik açıklamalarında on chain analiz platformu Santiment, şunları söyledi:

Elon Musk’ın Twitter’ı resmi olarak alacağı haberiyle potansiyel olarak bağlantılı bir şekilde Dogecoin, son altı saat içinde yaklaşık yüzde 19 pump’landı. Memecoin’lerin, Musk gelişmelerinden yararlandığını tarihsel olarak gördük.

Son hamleyle, Dogecoin (DOGE) 2022 kayıplarını büyük ölçüde kapatıyor gibi görünüyor. Hong Kong merkezli kripto yatırım firması Satori Research’ün CEO’su Teong Hng, “Elon, Dogecoin’i açıkça destekledi ve daha önce bu token hakkında olumlu konuştu. Piyasa, Dogecoin’i bir ödeme sistemi olarak dahil etmesini bekliyor, rallinin sebebi bu,” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir