Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$58.174
% 4.91
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 58.174
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Dogecoin (DOGE) Coin Yorum ve Geleceği: %40’lık Fıyat Artışı

Dogecoin (DOGE) rallisini sürdürdü ve geçtiğimiz 24 saat içinde %40’ın üzerinde değer kazandı. Bu artış, yatırımcıların popüler meme coin’i, altındaki blok zincirine yapılan bahis olarak kullanmasından kaynaklanıyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı 59.000 dolardan 63.000 dolara yükselirken, DOGE liderliği ele geçirdi ve CoinDesk 20 (CD20) endeksini geride bıraktı. CD20 endeksi aynı dönemde %7,8 oranında yükseldi.

Dogecoin (DOGE) Coin Yorum ve Geleceği

Coinglass verilerine göre, DOGE vadeli işlemlerindeki açık pozisyon miktarı, Çarşamba gününden bu yana %54 artarak rekor seviye olan 1 milyar dolara ulaştı. Açık pozisyondaki artış, piyasaya yeni veya ek fon girdiği anlamına geliyor. Veriler ayrıca yatırımcıların %70’inin DOGE’nin değerinin artacağını öngördüğünü gösteriyor.

Ancak CryptoQuant verileri, DOGE’nin fiyat hareketini izleyen ve fiyat değişim hızını ölçen Relative Strength Index (RSI) değerinin “aşırı alım” seviyesine ulaştığını gösteriyor. Bu genellikle önümüzdeki günlerde olası bir “trend tersine dönüşü” sinyalidir.

Temel olarak, Dogecoin geliştiricileri Salı günü ağın 1.14.7 sürümünü yayınladı. Bu küçük bir güncelleme güvenliği artırıyor ve düğüm operatörlerini yükseltiyor. Dogecoin blok zincirinde Ordinals’ın sunulması ise diğer bir teknik gelişme olarak göze çarpıyor. Hatta bazı geliştiriciler tamamen Dogecoin kullanarak çalışan popüler oyunlar bile yayınladı.

Kripto para piyasalarından bazıları, meme coin’lerin boğa piyasası devam ederken perakende yatırımcılar için daha cazip olabileceğini düşünüyor. Bu durumun başlıca nedenleri olarak popüler kültürdeki aidiyetleri, düşük birim önyargıları ve yatırımcıların bunlara aşina olmaları gösteriliyor.

Öte yandan, Coinglass verileri DOGE’ye karşı bahse girenlerin son 24 saatte 40 milyon doların üzerinde kaybettiğini ortaya koyuyor. Likidasyonlar, bir borsa kısmi veya tamamen teminat kaybı nedeniyle yatırımcının kaldıraçlı pozisyonunu güvenlik mekanizması olarak zorunlu olarak kapattığında gerçekleşiyor. Bu durum genellikle yalnızca varlık fiyatlarını takip eden vadeli işlem ticaretinde görülürken, spot ticarette yatırımcılar gerçek varlıklara sahip olur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir