Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.175
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.175
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

DOGE, ETH, BTC ve Bu 7 Altcoin İçin Trade Seviyeleri Çıktı!

Bitcoin (BTC) ve DOGE dahil altcoin’ler, yoğun satış görüyor. Kripto analisti Rakesh Upadhyay, 13 Haziran’daki büyük gevşemenin, piyasa nihayet dibe vurmadan önceki son teslimiyet olabileceğin belirtiyor. Peki Bitcoin ve büyük altcoin’lerdeki düşüşü durdurabilecek önemli seviyeler neler? Analist, öğrenmek için en büyük 10 kripto paranın grafiklerini inceliyor. Biz de Rakesh Upadhyay’n analizlerini okuyucularımız için hazırladık.

Kripto piyasasına genel bir bakış

ABD hisse senedi piyasaları 13 Haziran’da haftaya başlamak için düşüşünü uzattı. S&P 500 yeni yılın en düşük seviyesini vurdu. 1 Ocak’ta yaptığı ATH seviyesinden %20’den fazla düşerek ayı piyasası bölgesine daldı.

Kripto para piyasaları, hisse senedi piyasalarının düşüşünü izliyor. Ayrıca, büyük borç verme platformu Celsius’un likidite krizi söylentileri nedeniyle satış baskısı daha da yoğunlaştı. Celsius’daki sorun muhtemelen marj çağrılarını karşılamak için pozisyon satan traderlar’dan kaynaklı. Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere bu, toplam kripto piyasası değerini 1 trilyon doların altına çekti.

Günlük kripto para piyasası performansı. Kaynak: Coin360

Keskin düşüşler, bazı analistlerin aşırı düşüş hedefleri öngörmesine neden oldu. Piyasalarda her şey mümkün. Dip demek zor olsa da, kapitülasyonlar genellikle dip oluşumunu başlatma eğilimindedir. Traderlar satın alma listelerini hazırlayabilir. Ayrıca, fiyat düşüşü durduktan sonra aşamalı olarak birikim yapmayı düşünebilir.

BTC, ETH, BNB, ADA ve XRP analizi

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, 11 Haziran’da 28.630 dolardan acil desteğin altına düştü. Bu, satışı hızlandırdı ve ayılar, fiyatı 12 Haziran’da 26.700 dolardan kritik desteğin altına çekti. Bu, düşüş trendinin yeniden başladığını gösterdi.

Ayılar 13 Haziran’da satış baskısını sürdürdü ve BTC 22.600 dolara düştü. Son birkaç gündeki keskin düşüş, göreceli güç endeksini (RSI) aşırı satım bölgesine çekti. Bu, önümüzdeki birkaç gün içinde bir yardım rallisi veya konsolidasyonun muhtemel olduğunu gösteriyor.

Herhangi bir toparlanmanın, bölgede 26.700 dolar ile 28.630 dolar arasında satışla karşı karşıya kalması olası. Ayılar bu bölgeyi dirence çevirirse, bu duygunun olumsuz kaldığını gösterir. Traderların daha sonra düşüş trendini sürdürmek için bir girişimde daha bulunması muhtemel.

22.600 doların altında bir kırılmanın, BTC’yi 20.000 dolardan psikolojik seviyeye indirmesi olası. Boğaların, ayıların kontrolünü kaybedebileceğini önermek için fiyatı 28.630 doların üzerinde zorlaması ve sürdürmesi gerekecek.

Ethereum (ETH)

Ethereum, 10 Haziran’da 1.700 dolarlık hayati desteğin altına düştü. Bu durum ayıların kontrol altında olduğunu gösteriyor. Bu, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başlangıcına işaret etti.

Satış, 11 Haziran’da ivme kazandı. Sonra ayılar, fiyatı güçlü desteğin altına, 1300 dolara çekti. Bu, traderların korkuya kapıldıklarını ve pozisyonlarını terk ettiklerini gösteriyor.

Son üç günün agresif satışı RSI’yi 22’nin altına çekti. Tarihsel olarak, ETH RSI 21’e düştüğünde bir rahatlama rallisi başlatıyor. Bu, ETH’nin 1.700 dolarlık kırılma seviyesine bir ralli girişiminde bulunabileceğini gösteriyor. Alternatif olarak, ayılar satış baskısını sürdürürse ETH’nin 1.000 dolardan psikolojik desteğe düşmesi muhtemel.

Binance Coin (BNB)

Boğaların BNB’yi üçgene geri itememesi, 11 Haziran’da ayıların güçlü satışlarını çekmiş olabilir. Satış ivme kazandı ve fiyat 211 dolardaki güçlü desteğin yanına düştü.

Fiyat 211 dolardan yükselirse, daha düşük seviyelerde birikim önerecektir. Alıcılar daha sonra fiyatı 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (289 dolar) üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, BNB’nin birkaç gün boyunca 211 ile 350 dolar arasında menzile bağlı kalabileceğini gösterecek.

Tersine, ayılar fiyatı 211 doların altına düşürürse, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başlangıcına işaret edecektir. 200 dolarlık psikolojik seviyenin küçük bir destek sunması olası. Ancak seviye düşerse bir sonraki desteğin 186 dolar olması muhtemel.

Cardano (ADA)

Cardano, 10 Haziran’da 20 günlük EMA’nın (0,56 dolar) altına düştü. Ayrıca boğaların 11 Haziran’da fiyatı seviyenin üzerine çıkarma girişimleri, daha yüksek seviyelerde güçlü satışlarla karşılaştı.

Ayılar, fiyatı 0,44 ila 0,40 dolar arasındaki güçlü destek bölgesine çekti. Bu bölgenin boğalar tarafından güçlü alım çekmesi muhtemel. Çünkü bunun altında bir kırılma düşüş trendinin yeniden başlamasına işaret edebilir. ADA’nın daha sonra bir sonraki büyük desteğe doğru güneye doğru yolculuğuna 0,30 dolardan başlaması olası.

Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar pariteyi 50 günlük basit hareketli ortalamanın (SMA (0,61dolar) üzerine itmeye çalışırlar. Bu olursa, ADA’nın birkaç gün için 0,74 ile 0,40 dolar arasında konsolide olması muhtemel.

Ripple (XRP)

Ripple (XRP), 11 Haziran’da desteğin 0,38 doların altında kırıldı ve kapandı.

Satış ivme kazandı ve ayılar fiyatı 13 Haziran’da 0,33 dolardan kritik desteğin altına çekti. Bu, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başladığını gösteriyor. Kısa vadeli ayıların, 0,30 dolarlık model hedefinin yakınında kar elde etmesi muhtemel.

Bunu yaparlarsa, XRP 0,33 dolar ve ardından 0,38 dolar kırılma seviyesine ulaşabilecek bir rahatlama rallisi başlatabilir. Alternatif olarak, ayılar fiyatı 0,30 doların altına düşürürse, XRP’nin 0,24 dolardan bir sonraki güçlü desteğe düşmesi olası.

SOL, DOGE, DOT, LEO ve AVAX analizi

Solana (SOL)

Solana, birkaç gündür 20 günlük EMA (40 dolar) ile 35 dolar arasında sıkışıp kaldı. Bu belirsizlik, ayıların fiyatı desteğin altına çekmesiyle 11 Haziran’da aşağı yönlü çözüldü.

Daha sonra bu, satışı hızlandırdı ve ayılar fiyatı 30 dolardan acil desteğin altına çekti. Aşağı yönde bir sonraki destek 22 dolar ve daha sonra 20 dolar.

Son birkaç gündeki keskin satış, RSI’yi aşırı satım bölgesine gönderdi. Bu, yakın vadede bir rahatlama rallisi veya konsolidasyonun muhtemel olduğunu gösteriyor. Ayrıca boğalar, fiyatı 35 dolarlık kırılma seviyesinin ve 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa, mevcut çöküşün bir ayı tuzağı olabileceğini düşündürecek.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin’in (DOGE) dar aralık trade’i, 10 Haziran’da aşağı yönlü genişledi. Ayılar, DOGE fiyatını 12 Mayıs’ın gün içi en düşük seviyesi olan 0,07 Haziran’ın altına çekti. Bu durum da, düşüş trendinin yeniden başladığını gösterdi.

Satış daha da ivme kazandı ve ayılar Dogecoin’i (DOGE) 0,05 dolar psikolojik desteğine çekti. Bu seviyenin, kısa vadeli bir destek görevi görmesi muhtemel. Çünkü RSI’daki aşırı satım seviyeleri, bir rahatlama rallisinin mümkün olduğunu gösteriyor.

Yukarı yönde, ayılar toparlanmayı 0,07 dolarlık kırılma seviyesinde durdurmaya çalışacak. DOGE fiyatı bu dirençten düşerse, ayılar düşüş trendini sürdürmeye ve DOGE’yi 0,04 dolara indirmeye çalışacak. Bu açıdan ilk güç işareti, 20 günlük EMA’nın (0,08 dolar) üzerinde bir kırılma ve kapanış olacak.

Polkadot (DOT)

Boğaların Polkadot’u simetrik üçgene geri itememesi, 10 Haziran’da ayıların agresif satışlarını çekti. Bu, fiyatı 7,30 dolarlık kritik desteğin altına çeken aşağı yönlü bir hareket başlattı.

Boğalar, fiyatı 7,30 dolarlık kırılma seviyesinin üzerine çıkarmaya çalışıyor. Bunu başarırlarsa, 7,30 doların altındaki kırılmanın bir ayı tuzağı olabileceğini düşündürür. DOT’un daha sonra 20 günlük EMA’ya (9,17 dolar) yükselmesi muhtemel.

Alternatif olarak, fiyat 7,30 doların üzerine çıkamazsa, ayıların seviyeyi dirence çevirdiğini gösterir. Bu, bir sonraki durak psikolojik seviye olan 5 dolar ve ardından 4,23 dolarlık model hedefiyle düşüş trendine devam etmesi olası.

UNUS SED LEO (LEO)

LEO, son birkaç haftadır azalan bir kanalda işlem görüyor. Ayılar 5,60 dolar civarında bir zorluk oluşturuyor. Ancak fiyatı 20 günlük EMA’nın (5,24 dolar) altına çekmekte zorlanıyorlar.

Fiyat mevcut seviyeden sıçrar ve 5,60 doların üzerine çıkarsa, LEO’nun kademeli olarak kanalın direnç çizgisine yükselmesi olası. Ayıların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunması muhtemel.

Fiyat direnç çizgisinden düşerse, ayılar LEO’yu 20 günlük EMA’nın altına düşürmeye çalışacak. Bu olursa, LEO’nun kademeli olarak destek çizgisine doğru düşmesi muhtemel. Ayrıca böyle bir hareket, LEO’nun kanal içinde kalma süresini bir süre daha uzatabileceğini düşündürür. Bir sonraki trend hareketi, boğaların fiyatı direnç çizgisinin üzerine çekmesinden veya ayılar çifti destek çizgisinin altına düşürmesinden sonra başlayabilir.

Avalanche (AVAX)

Avalanche’ın 20 günlük EMA (24 dolar) ile 21 dolarlık kritik destek arasındaki dar aralık trade’i, 11 Haziran’da aşağı yönlü olarak çözüldü. Bu, düşüş trendinin yeniden başladığını gösterdi.

Satış ivme kazandı ve 12 Haziran’da 18 dolardaki desteği yarıp geçti. 15 dolarda küçük bir destek var. Ancak bu seviye bozulursa, AVAX’ın bir sonraki 13 dolarlık güçlü desteğe düşmesi mümkün.

Düşen hareketli ortalamalar satıcılar için avantaj gösterse de, RSI’daki aşırı satım seviyeleri, satışların yakın vadede aşırıya kaçmış olabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, 21 dolarlık arıza seviyesine bir rahatlama rallisi ile sonuçlanabilir. Boğaların, ayıların kontrolünü kaybedebileceğini belirtmek için fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine itmesi gerekecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir