Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$69.935
% 3.84
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 69.935
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

“Dip Geliyor” 5 Analist, Altın Fiyatı Tahminlerini Paylaştı!

Altın fiyatı, Cuma günü düşüşünü sürdürdü ve ABD faiz oranı artışlarına yönelik artan beklentilerin doları birkaç ayın en yüksek seviyesine çekmesi ve külçeyi off-shore alıcılar için daha az çekici hale getirmesiyle, Kasım sonundan bu yana en kötü haftasına ayarlandı.

“Altın fiyatı, 1.800 doları kırdığı için potansiyel bir dibe yaklaşıyoruz”

Altın fiyatı, ABD Merkez Bankası’nın pandemi dönemi tahvil alımlarını sona erdirme planlarını yeniden teyit etmesi ve Mart ayında faiz artırımı sinyali vermesinin ardından son seansta 100 ve 200 günlük hareketli ortalamalarının altına geriledi. OANDA aracı kurumunda kıdemli piyasa analisti Edward Moya, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Mevcut piyasa ortamı altın için çok zararlı. Yatırımcılar Fed beklentilerini tamamen yeniden değerlendiriyor. Altında hala bir miktar satış ivmesi var, ancak şimdi 1.800 doları kırdığı için potansiyel bir dibe yaklaşıyoruz.

Yükselen faizler, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, faiz artırımı beklentileri doları yedi aydaki en büyük haftalık artışına doğru yönlendirerek altını diğer para birimlerinin sahipleri için daha pahalı hale getirdi.

Bununla birlikte, Saxo Bank analisti Ole Hansen bir notta, altının enflasyon riskinden korunma aracı olarak güvenirliğinin, piyasanın yükselen faiz ortamına uyum sağladığı bir ortamda yükselen borsa oynaklığı ile yeniden dikkat çekmesinin muhtemel olduğunu yazdı.

Philip Streible: Piyasalar, Fed Başkanı’nın faiz artırımına ilişkin yorumlarını sindirdi

Dünya Altın Konseyi (WGC), mücevher, küçük külçeler ve madeni paralara olan talebin 2022’de güçlü kalacağını tahmin ederek, külçenin düşüşünü sınırlayabileceğini belirtiyor. WGC ayrıca merkez bankalarının daha yavaş bir hızda altın almaya devam etmelerini bekliyor.

Chicago’daki Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Philip Streible, piyasaların Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırımına ilişkin yorumlarını sindirdiği için altın fiyatlarındaki düşüşün Çarşamba günkü satışların devamı olduğunu söyledi.

ABD ekonomik büyümesi dördüncü çeyrekte hızlanarak 2021’de yaklaşık kırk yılın en iyi performansını kaydetti. Reuters anketine göre, merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmesi, tahvil getirilerini yükseltmesi ve gelir getirmeyen değerli metalleri daha az çekici hale getirmesi nedeniyle altın fiyatları 2022 ve 2023’te düşecek.

Altın fiyatı, Salı günü Rusya-Ukrayna geriliminin tetiklediği güvenli liman alımlarının ardından 10 haftanın en yüksek fiyatına ulaştığından bu yana %3’ten fazla düştü. Julius Baer analisti Carsten Menke bir notta, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Güvenli liman arayanlar tarafından desteklenmeyen herhangi bir toparlanma, ekonomi toparlanma modunda olduğu sürece er ya da geç dirençle karşılaşacaktır.

Carsten Menke, güvenli liman arayanlardan altına geniş tabanlı bir hareket görmediğini, bunun yerine ekonomik zemin keskin bir şekilde bozulmadığı sürece durum böyle kalması gereken bazı seçici alımlar gördüğünü de sözlerine ekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir