Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.147
% 4.42
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.147
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Dikkat Edin: Bugün Balinalar Bu Altcoin’leri Sattı!

Balina izleme platformu WhaleStats tarafından sağlanan verilere göre, balinalar son 24 saat içinde lider altcoin Ethereum (ETH) başta olmak üzere bazı altcoin projelerinde satışa geçti.

Balinaların satış yaptığı ilk 10 altcoin projesi

WhaleStats’ın bildirdiğine göre Ethereum’u, 1.124.116 dolar değerinde yaklaşık 1,125 milyon USDC ile stablecoin olan UCD Coin (USDC) takip ediyor ve onu yaklaşık 726 bin dolara eşdeğer 726 bin USDT ile başka bir stablecoin olan Tether (USDT)  izliyor.

Stablecoin’leri evrensel olarak bağlantılı akıllı sözleşmeler sağlayan bir Blockchain soyutlama katmanı olan Cahainlink (LINK) 4. sırada yer alıyor. CoinMarketCap verilerine göre LINK fiyatı, son 24 saat içinde %2,8 artışla 13,94 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bununla birlikte altcoin 52,88 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) %73,49 uzakta bulunuyor.

Maker Protocol ve MakerDAO merkezi olmayan otonom organizasyon tarafından yönetilen Ethereum tabanlı bir stablecoin olan Dai (DAI), balina satışlarında 5. sırada bulunuyor. DAI’nin fiyatı ABD dolarına yumuşak bir şekilde sabitlenmiş durumda. Her yeni DAI basıldığında akıllı sözleşme kasalarına yatırılan diğer kripto para birimlerinin bir karışımı ile teminat altına alınıyor.

Çoğu zaman balina alımlarıyla gündeme gelen sevimli köpek temalı meme coin projesi Shiba Inu (SHIB) de balinaların satış yaptığı altcoin projeleri arasında yer alıyor. SHIB, basın zamanında 0,00002582 dolar seviyesinde işlem görüyordu. Binance Smart Chain’in stablecoin’i Binance USD (BUSD) ise SHIB’den sonra en çok satıla altcoin projesi olarak 7. sırada yer alıyor.

BUSD’u ise yine bir stablecoin olana Gemini Dollar (GUSD) izliyor. Dünyanın ilk düzenlemeye tabi stablecoin’i olan Gemini Dollar, ABD dolarının kredibilitesini ve fiyat istikrarını Blockchain teknolojisi ve ABD düzenleyicilerinin gözetimi ile birleştiriyor. Gemini Dollar için 24 saatlik işlem hacmi 4.590.818 dolar seviyesinde idi.

En popüler metaverse altcoin projelerinden olan  Axie Infinity (AXS), yaklaşık 19 bin dolara eşdeğer token satışıyla balinaların vazgeçtiği kriptolar arasında 9. sıraya yerleşiyor. Yazının yazıldığı sıralarda AXS, günlük bazda %3,26 artışla 47,72 dolardan el değiştiriyordu. Son sırada ise kendi ısmarlama konsensüs algoritmasını kullanarak geliştiricilere merkezi olmayan finans (DeFi) hizmetleri sağlayan, yönlendirilmiş bir döngüsel olmayan grafik (DAG) akıllı sözleşme platformu olan Fantom (FTM) bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir