Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$58.807
% 2.45
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 58.807
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Dikkat: Bu Bitcoin Borsasına Soruşturma Açıldı!

Güneydoğu Asya ülkelerine hizmet veren Bitcoin borsası Zipmex, son zamanlarda para çekme işlemlerini sıklıkla durdurmaya başladı. Bunun üzerine, Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu bu olayla ilgili soruşturma başlatıyor.

Düzenleyiciler mağdur yatırımcıları arıyor

Reuters’a göre, Tayland’ın düzenleyicisi ve kolluk kuvvetleri, borsadan kaynaklanan mağduriyeti araştırmaya başladı. Düzenleyici kurumlar, Zipmex kullanıcılarından borsa hakkında geri bildirim topluyor. Ek olarak, araştırma sırasında yatırımcıların Zipmex ile ilgili şikayetleri toplanıyor. Bunlar yasak sürek için delil olarak kullanılacak.

Zipmex çoğunlukla Tayland, Singapur, Avustralya ve Endonezya’da kullanılmaktadır. Borsa 20 Temmuz’da para çekme işlemlerini askıya aldı. Zipmex tarafından yapılan açıklamaya göre, işlemleri durdurma kararı aşırı volatil piyasa koşullarında yatırımcıları korumak için alınıyor. Borsa yetkilileri ayrıca düzenleyicinin talebine uyacaklarını belirttiler. Zipmex temsilcilerine göre borsa devlet kurumlarıyla sürekli temas halinde.

Bu bilgilerin yayınlanması, Taylandlı kredi platformu SCB X PCl’nin kripto para borsası Butkub’a yaptığı 537 milyon dolarlık yatırım için gereken özeni gösterme süresini uzatacağını açıklamasıyla aynı zamana denk geliyor.

Bitcoin borsası yatırımcılarının fonlarını diğer kredi piyasalarına kilitledi

Zipmex’in mevcut likidite krizinin içinde olduğu düşünülüyor. Borsanın fonları kısa süreliğine diğer kredi platformlarında sıkıştı. Ancak aynı akşam Tayland’da para çekme hizmeti eski haline getirildi. Bu esnada diğer ülkelerde para çekme işlemleri hala askıdaydı. 21 Temmuz’da Zipmex, bir blog gönderisinde bakım sürelerini uzattıklarını ve işlemlerin bir sonraki duyuruya kadar askıya alınacağını duyurdu.

Daha sonra, yapılan araştırmalar Zipmex’in Celsuis ve Babel Finance’de toplam 53 milyon dolarlık kilitli fonu olduğunu ortaya çıkardı. Kripto para ödünç verme şirketine 48 milyon dolarlık maruziyetini ele almak için Babel Finance ile sürekli iletişim halinde olduğunu belirtti. Bu arada bir Babel temsilcisi, şirketin herhangi bir kullanıcı kaybını önlemek için sorunu agresif bir şekilde ele aldığını vurguladı. Bu arada, kripto piyasasının önemli ölçüde çökmesi sonucunda bu tür sıkıntıları yaşayan tek kripto para şirketi Zipmex değil.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir