Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.167
% 0.22
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.167
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dikkat: Bu 2 Haberle Bitcoin ve Altcoin’ler Düşüşe Geçti!

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bitcoin’in ödeme yöntemi olarak başarısız olacağını iddia ederken, Hindistan Merkez Bankası Başkanı, kripto paranın temel bir değerinin olmadığını söyledi. BU haberlerle birlikte Bitcoin ile birlikte altcoin’ler de düşüşe geçti.

“Bitcoin ödeme yöntemi olarak başarısız olacak”

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, geçtiğimiz hafta kripto para birimlerini eleştiren merkez bankacıları korosuna katıldı. Andrew Bailey, son podcast görünümü sırasında Bitcoin’in ‘pratik’ olmadığı için geniş çapta kabul gören bir ödeme şekli olmayacağını iddia etti.

“İnsanlar her türlü şeyi toplarlar,” diyen Bailey, Bitcoin’in yalnızca insanlar ona sahip olmak istediği için değerli olduğunu iddia ederek, iddialarını savunmaya devam ediyor.

Geçen hafta, birkaç yüksek profilli merkez bankacısı kripto paralar hakkında bazı hoş olmayan yorumlar yaptı. coinmuhendisi.com tarafından haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Largade, yeni varlık sınıfıyla ilgili aşırı spekülasyonlardan şikayet ederken, kriptonun kesinlikle hiçbir değerinin olmadığı söyledi.

Bu arada, İsveçli Riksbank kısa süre önce Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin neden para olarak sınıflandırılamayacağını açıklayan uzun bir Twitter dizisi yayınladı. Merkez bankacıları yıllardır kripto para birimlerini görmezden gelirken, kripto para birimi endüstrisindeki en etkili kişilerden bazıları bile Bitcoin’in bir ödeme aracı olarak başarılı olma yeteneğini sorgulama eğiliminde.

“Kripto paraların temel bir değeri yok”

Hindistan Merkez Bankası başkanı Shaktikanta Das, yerel bir medya kuruluşu tarafından yayınlanan bir habere göre, kripto para birimlerinin temel bir değeri olmadığını yineledi. Shaktikanta Das, kripto paraların ülkenin finansal sistemini ‘ciddi şekilde baltalayabileceğine’ inanıyor.

Merkez bankası başkanı, kripto para birimlerine karşı temkinli tutumunu haklı çıkarmak için son kripto para düzeltmesine işaret ediyor. Shaktikanta Das, kripto para birimleri söz konusu olduğunda merkez bankasının hükümetle aynı sayfada göründüğünü vurguluyor. Öyle Görünüyor ki, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları kripto para birimlerine karşı şahin olmaya devam ediyor.

Bitcoin ve altcoin’ler düşüşe geçti

Lider kripto Bitcoin, yeniden 30 bin doların altına bir dalış yaptı. Yazının yazıldığı sıralarda CoinMarketCap verilerine göre BTC, son 24 saat içinde %2,47 düşüşle 29.177 dolara geriledi. Ethereum, Cardano, Solana, Ripple, Avalanche gibi büyük altcoin projeleri de çoğunlukla Bitcoin’i takip etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir