Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.146
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.146
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Dijital Ruble, Rusya’ da Vergi Kanuna Eklendi!

Dijital Ruble

5Rusya Başkanı Vladimir Putin, Dijital Ruble’ yi vergi kanuna dahil eden yasayı imzaladı. Bu yasa dijital varlığın hesaplarının tanımlanması ve onunla yapılan işlemleri vergilendirmek gibi bazı kurallar içeriyor.

İlginizi çekebilir: Mehmet Şimşek Kripto Yasası İçin Tarih Verdi!

Bilindiği gibi Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş iki devleti etkilemişti. Bu yüzden Rusya bu dijital varlığı savaştan dolayı yaptırımlardan kurtulmak için bir araç olarak görüyor.

Bu yılın Temmuz aylarında Putin, Dijital Ruble ile ilgili yasa tasarısını duyurmuştu. Ayrıca, Rusya Merkez Bankası halihazırda 2020 yılından beri bu dijital varlık üzerinde çalışmalar yapıyor.

Ne zaman yürürlüğe girecek?

Bu yeni yasa ile vergi mensupları banka hesaplarında yeteri kadar para yoksa yetkililer dijital para birimi geri alabilecek. Bunun yanı sıra, yetkili kişiler kullanıcı dijital varlık hesaplarındaki işlemleri düzenleyebilecek. İşlemleri askıya alabilecek. Ayrıca, vergi mensubunun fonlarına gösteren belgelere erişebilecek.

Rusya Merkez Bankası’ nın duyurusuna göre kullanıcılar (vatandaşlar, işletmeler, şirketler) dijital rubleyi 2025 yılından itibaren kullanmaya başlayacaklar.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version