Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$62.055
% 4.77
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 62.055
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Coin MÜhendisi X zkSync (Twitter) Spaces Özeti

Coinmuhendisi X zkSync (Twitter) Spaces Özeti

30 Kasım 2023 tarihinde Coin Mühendisi olarak Spaces etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz zkSync yetkilileri sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

Projelerle yaptığımız AMA içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İşte zkSync Space Etkinliğimizden Önemli Anlar

CM: Merhaba arkadaşlar Coin Mühendisi Twitter Space’ine hoşgeldiniz. Bugün sizlerle birlikte zkSync ile
birlikte Space yapacağız arkadaşlar. Gerçekten şu anda acayip bir heyecanım var ,çünkü biliyorsunuz Layer2 projeleri hafiften haber de vermeye başladı. Ne olacak bilmiyoruz, bunun için SEB’i çağırdık, DeFi sorumlusu. Hey adamım, nasılsın Seb? Lütfen kendini tanıtır mısın?

SEB: Herkese merhaba. Burada olmak ve Türk topluluğu ile bu AMA’yı yapmak güzel. Bu harika bir şey. Burada sizinle birlikte olmak büyük bir zevk. Burada harika bir atmosfer var. Ve şimdi, tekrar, ilk aşamada, DevPlanet ve Binance Blockchain Haftası’ndan sonra tüm Türk toplumuna bilgi götüreceğiz. Ve şimdi Katman 2’lerden gelen taze haberler. Ve siz bunun en iyisisiniz. Katıldığınız için çok teşekkür ederiz.

CM: Pekâlâ, başlayalım. İlk soru, diğer komşulara kıyasla sizi öne çıkaran nedir? Örneğin, insanlar neden Arbitrum ve Scroll gibi komşular yerine sizi tercih etmeli?

SEB: Pekâlâ, sence bizi en iyi yapan şey nedir? Önce sizden öğrenmek istiyorum. ZKSync’ın en çok nesini seviyorsunuz?

CM: En popüler ve topluluk temelli proje, aynı zamanda teknik olarak çok gelişmiş ve bu, yeni çağın içindeki şeyler gibi, esas olarak bu kripto para birimi endüstrisine odaklanan çağ gibi.

SEB: İnanılmaz! Hayranlarınıza ZKEVM’in ne olduğunu açıklayabilir misiniz?

CM: Hayır, teknik olarak net değilim, ama daha fazla açıklayabilirseniz, genellikle sizin için buradayız, değil mi?

SEB: Tamam, o zaman tercüme edeceksin. EVM, Ethereum üzerinde 2. katmandır ve işlemlerin gerçekleştiğini kanıtlamak için sıfır bilgi kanıtları kullanıyoruz. Ve bu bir 2. katman yürütme ortamı. Yaptığı şey Ethereum’u kullanabilmeniz, Ethereum’da olan her şey, ama süper ucuz ve süper hızlı. Ve sonra üzerine istediğiniz her şeyi inşa edebilirsiniz. İnşa etmek çok kolay. Ve inşa etmek için de gerçekten iyi bir topluluk var.

CM: Kulağa mükemmel geliyor, dostum. Teşekkür ederim. Bu çok basit bir açıklama. Ve şimdi, sıra sizde. Ve ikinci soru geliyor. Türkiye için planlarınız nelerdir ve Türk toplumu ve toplumumuz için planlarınız nelerdir?

SEB: ZK Sync’te Türkiye’yi seviyoruz. Türkiye için çok ama çok heyecanlıyız. Türkiye’yi bir ülke olarak seviyoruz. Çok güzel bir ülke. Türk yemeklerini seviyoruz. Türk futbolunu seviyoruz. Ve Türk insanını seviyoruz.

CM: Türkiye’deki favori takımınız hangisi?

SEB: En sevdiğim takım Galatasaray, Cimbombom!

CM: Bu harika, dostum! Teşekkür ederim! Şimdi de diğer soruya geçiyorum. ZKSync işlem hacimleri ve işlem sayıları açısından oldukça üst sıralarda yer alıyor. Ancak bu verilerin gelecekte de sürdürülebilir olacağına inanıyor musunuz?

SEB: Tamam, ZKSync tüm L2 alanında en fazla kullanıcıya sahip. Bir milyon kullanıcımız, bir milyon cüzdanımız var. Herkes çok heyecanlı çünkü çok hızlıyız, çok ucuzuz ve kullanılacak çok fazla uygulama ve çok fazla geliştirici var. Ve bu devam edecek çünkü teknolojiyi her zaman daha iyi hale getiriyoruz. Teknolojiyi kullanıcılar için daha iyi hale getiriyoruz. Ve bu kullanıcılarımızdan biri de CLAVE. CLAVE bir cüzdan, kullanımı gerçekten çok kolay ve Türk ekibi tarafından yapıldı.

CM: Vay canına, bu inanılmaz! Çok teşekkür ederim. Size özel bir soru sormak istiyorum. ZKsync’in içinde Türk üye var mı? Ve bu cüzdanın bilgileri nedir?

SEB: Tamam, az önce burada yorumlarda paylaştım, adı CLAVE, C-L-A-V-E ve tamamen hesap soyutlamasıyla inşa etmekle ilgili. Hesap soyutlama nedir biliyor musunuz?

CM: Evet, eveti kesinlikle biliyoruz.

SEB: Böylece kriptoyu gözetimsiz olarak kullanan bir cüzdana sahip olmanızı sağlar App Store’dan indirebilirsiniz Böylece iPhone’unuzda veya Android’inizde olabilir ve telefonunuzun güvenli bölgesini kullanarak mesajları imzalayabilirsiniz Böylece mesajları yüz kimliğinizle veya parmak izinizle veya başka bir şeyle imzalayabilirsiniz ve işlem yaparken her zaman tek bir tıklamadır, böylece artık kripto kullanıyormuş gibi hissetmezsiniz. Telefonunuzda normal bir uygulama kullanıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Bu çok kolay. Ve bunu istediğiniz şekilde inşa edebilirsiniz. Onların teknolojisini kullanabilir ve kendinize özgü hale getirebilirsiniz. Bu herkes için.

CM: Bu harika! Evet, dostum. Başka bir soru sormak istiyorum. Beşinci soruyu sormak istiyorum, çünkü son soru biraz karmaşık. Ethereum ağında Ethereum ile Ücret ödüyoruz. Gelecekte getireceğiniz yenilikçi teknoloji ile bu Ücretleri ZKsync token ile ödeyebilecek miyiz? Yani böyle bir güncelleme ve yenilik getirme planınız var mı?

SEB: Tamam, gaz her zaman ZKSync’te Ethereum ve ETH cinsinden olacak. Ancak hesap soyutlaması kullandığımız için Paymaster adında bir şeyimiz var, bu da gaz için ödeme yapmak istediğiniz herhangi bir tokenı kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

CM: Vay canına, bu çok havalı ve güzel bir teknoloji. Bu şu anda bir anlaşma mı yoksa gelecek planlarınızdan biri mi?

SEB: Oh, şu anda kullanılıyor.

CM: Oh, bu gerçekten harika. Ve diğer sorum geliyor. İş rakipleriniz Türkiye’de biliniyor çünkü biliyorsunuz DevConnect ve Binance Blockchain haftası oldu ve çeşitli projelerle birçok canlı yayın yapıldı. LayerZero ve StartNet olarak aranızdaki fark ve tercihleriniz nedir?

SEB: Yani Starknet de Ethereum üzerinde bir rollup, ancak EVM uyumlu bir rollup değiller. Cairo adında farklı bir programlama dili kullanıyorlar, oysa biz Solidity adında bir dil kullanıyoruz. Yani bunu kullanabilecek farklı bir geliştirici türü var. Ayrıca kanıtlarını doğrulamak için sıfır bilgi kanıtları kullanıyorlar. Ve sonra Katman Sıfır bir Katman 2 değildir. Layer Zero, farklı zincirler arasında sorunsuz bir şekilde hareket edebilmek için bir köprü protokolüdür. Tek zincirli değiştirilebilir token standardı adı altında geliştirdikleri bir standardı kullanır.

CM: Bu çok açık. Evet. Bu çok teknik bir bilgi. Şimdi size kendinizi tanıtmanız için farklı sorular sormak istiyorum, çünkü farklılıklarınızla toplumumuza çeşitlilik kattığınızı da bilmek istiyoruz. Ve sormak istiyorum, gelecekte topluluğumuzla birlikte ZkSync için ne yapmalıyız? Ve ZkSync hakkında ne bilmemiz gerekiyor?

SEB: Yani genel olarak, buradaki herkes hesabımı takip etmeli. Her zaman projeler, üzerinde çalıştıklarımız, güncellemeler ve haberler hakkında paylaşımlar yapıyorum. Ve herkes her gün ZK Sync kullanmalı. Protokolleri denemeliler. DeFi’de farklı şeyler denemeliler. Ve tüm arkadaşlarına bundan bahsetmeliler. Ellerinden geldiğince tanıtmalı ve toplulukla birlikte çalışmalılar.

CM: Bunlar çok önemli noktalar. Bir diğer sorum da, fırsatlardan bu yana bu sektörde sadece Türkiye değil, her yerdeki tüm topluluklar için belirli şeyler var mı? Çünkü bilirsiniz, bazen NFT’ler görüyoruz, bazen farklı meme tokenları ya da başka bir şey görüyoruz ve herhangi bir güvenlik olup olmadığını bilmiyoruz. Ve bazen bilgisayar korsanları gelip cüzdanların içinde farklı şeyler yapabiliyor. Güvenlik açısından böyle olmasını istemiyoruz. Bu taraf için ne yapmamız gerektiğini açıklayabilir misiniz?

SEB: Tamam, bu yüzden her zaman çok dikkatli olmalısınız. Her zaman çok fazla önlem almalısınız. Sözleşmeleri kontrol etmeli, arkasındaki ekibi kontrol etmeli ve her şeyin gerçek olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ama dikkatli olmalısın.

CM: Kulağa harika geliyor, dostum. Tamam, tamam, yapacağız. Bize söylemek istediğin bir şey var mı?

SEB: Sizinle birlikte olmak çok güzel. Teşekkür ederim. Çok teşekkür ederim, çocuklar. Sizinle birlikte olmak gerçekten harika. Bugün beni ağırladığın için teşekkür ederim Alper. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Türk toplumu için teşekkür ederim. Türkiye kripto kullanan çok büyük bir ülke ve Türkiye’de bir şeyler yapma konusunda gerçekten çok heyecanlıyız.

Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir