Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$59.573
% 6.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 59.573
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

“Dibe Vuracak” Analist, Altın İçin Büyük Gerçekleri Paylaştı!

Bir analist, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımı ile altın fiyatları arasındaki korelasyona dikkat çekti ve değerli metalin nasıl hareket ettiğini inceledi. Analist Jordan Roy-Byrne’a göre, ons altnın fiyatları, Fed’in faize yüklenmesiyle dibe vurmaya hazırlanıyor. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Analist, altın fiyatında Fed etkisine dikkat çekti

26 Ocak’ta gerçekleşen ABD Merkez Bankası (FED) toplantısının ardından kurumun politika faizini sabit tuttuğu ortaya çıkmıştı. Birçok kişinin beklediği faiz artırımı için ise Mart ayına işaret edildi. Analist Jordan Roy-Byrne, Fed’in faiz artırımı yaptığı sıralarda altın fiyatının düşüşe yöneldiğini açıkladı. Analist, tahvil piyasasını ve 10 yıllık getirileri de öne çıkararak tahvil piyasası ve getiri eğrisinin, borsa çöküşünden sonra altının fiyat hareketini yönlendireceğinden de bahsediyor. Getiri eğrisi 0’a doğru dalış yaparken 0’a yaklaştığında, Fed’in artırımı durduracağını ve faiz indirimlerine yöneleceğini söylüyor. Reel faiz oranları, Fed artışa son verdiğinde zirve yapar ve düşer.

Ancak analiste göre Fed oranları artırdığında altın ve altın stokları dibe vuracak. Getiri eğrisi, Fed’i zamları durdurmaya ve oranları tekrar 0’a düşürmeye zorladığında, yükseliş hızlanacak. Analist, Fed’in faiz artırımına gittiği önceki piyasa döngülerine ve genel olarak değerli metallerdeki olumsuz grafiklere dikkat çekerek altında düşüş beklediğini belirtiyor. Mart ayında beklenen faiz artırımının ardından altının 1.750 doların altına kırılabileceğine işaret ediyor. Genel olarak “devasa bir dip” seviyesinin geldiğini söylese de tarihsel hareketlere bakarak uzun vadede bullish pozisyonunu koruyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir