Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.013
% 0.40
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.013
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Devralım haberleri üzerine Devro %60 değer kazandı

Yazar – Geoffrey Smith

Investing.com – Gıda endüstrisi için kolajen ürünleri üreten Devro’nun (LON:DVO) hisseleri, Almanya’nın en zengin aile şirketlerinden biri tarafından yaklaşık 530 milyon sterlin (1 sterlin = 1.2104 dolar) karşılığında satın alınmayı kabul ettiğini açıklamasının ardından Cuma günü %60 değer kazandı.

Anlaşma; İngiltere ekonomisi Brexit ve pandeminin etkilerinden kurtulmaya çalışırken kıtadaki emsallerine göre daha düşük fiyattan işlem gören daha küçük işletmelerin yabancılar tarafından satın alınma eğilimine katkıda bulunuyor. Alıcı Saria, Rhenus lojistik şirketinin de sahibi olan Alman Rethmann grubunun Hollanda merkezli bir birimi.

Devro hissedarları, yönetim kurulu tarafından onaylanan temettünün yanı sıra hisse başına 316,1 peni nakit alacak.

Devro’nun borcu da dahil edildiğinde 667 milyon sterlinlik bir işletme değerine denk gelen bu fiyat, Perşembe günkü kapanış fiyatına kıyasla %65, geçen ayki ortalama fiyata kıyasla ise %80’lik bir prim anlamına geliyor.

Devro’dan yapılan açıklamada Saria’nın, “Devro’nun yedi üretim tesisinde kapasiteyi artırmayı ve bu tesislere yatırım yapmayı” ve ayrıca “Devro’nun araştırma ve geliştirme fonksiyonunu ek yatırım potansiyeliyle birlikte detaylı bir şekilde gözden geçirmeyi planladığı” belirtildi.

Saria CEO’su Hans van Boxtel, anlaşmanın “özellikle sosis kılıfları pazarında tamamlayıcı ürün portföylerine sahip uluslararası iki lider işletmeyi bir araya getireceğini ve son derece cazip ve dinamik kategorilerde sürdürülebilir ve ölçeklenebilir büyüme için bir platform sağlayacağını” söyledi.

Teklif, Devro’nun uzun süredir acı çeken hissedarları için memnuniyet verici bir çıkış olacak: Şirketin hisse fiyatı 20 yıl önce zirveye ulaşmış ve finansal krizden sonra toparlanmasına rağmen İngiltere’nin 2016’da Avrupa Birliği’nden ayrılmasıyla ilgili referandum açıklamasından bu yana durgunlaşmıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir