Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.703
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.703
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Dar gelirlinin icralık borçlarına devlet desteği

Katıldığı bir televizyon programında dar gelirli vatandaşın zorlandığı alanlar için iki önemli destek paketi hazırladıklarını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Bir sonraki kabine toplantısında tamamlanması beklenen destek paketinde dar gelirlilerin temel gereksinimlere ait borçlarının silinmesi bekleniyor.

Yaklaşık 6 milyon dar gelirli vatandaşın icralık olan 30 milyar TL’ye yakın borcu tasfiye edilecek

Dar gelirli vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını ifade eden Bakan Nebati, bu kesimde yer alan vatandaşların 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacağını söyledi.

Borç noktasında iki farklı durum var:

Dar gelirlinin 2.000 TL’ye kadar olan borcu icradan düşecek. Yani alacaklı şirketler bunu vergiden düşecek. Yani gider kamu maliyesinden karşılanacak.

Eğer borç, varlık yönetim şirketlerine devredilmişse bu durumda da 2.500 TL’ye kadar olan borçları devlet ödeyecek.

Borçlanma neleri kapsıyor?

Tüm detaylar kabine toplantısının ardından açıklanacak, ancak edinilen ilk bilgilere göre amaç dar gelirlinin yaşamsal faaliyetlerinin sürmesini sağlamak. Bu nedenle elektrik, su, doğal gaz, telefon faturaları gibi temel gereksinimlere ait borçlar karşılanacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir