Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.381
% 1.98
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.381
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

CXIP, NFT Üreticilerinden Oluşan Büyük Bir Topluluk Kuruyor

Önde gelen NFT oluşturma platformu CXIP, sanatçıların telif haklarını korumak amacıyla, başta ünlü sanatçılar Daniel Arsham ve Jen Stark olmak üzere birçok NFT oluşturucusuyla bir koalisyon kuruyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

NFT’ler sanat dünyasıyla birlikte ilerlemiş olsa da, bazı sanatçılar yaratıcı bir araç olarak NFT’lere sıcak bakmıyor. NFT’leri benimseme konusundaki bu tereddüt, NFT’lerin, telif haklarının belirsizliği ve sanatçı hakları sorunlarından kaynaklanabilir.

CXIP, NFT Oluşturucularıyla Birlikte Bir DAO Başlatacak

NFT’lerin yol açtığı bu gibi sorunları engellemek isteyen önde gelen NFT oluşturma platformu CXIP, merkeziyetsiz özerk organizasyon (DAO) başlatıyor.

DAO, NFT’lerin basılmasıyla ilgili toplu olarak kararlar alan blok zinciri kullanıcıları topluluğu.

DAO’lar olmadan, her bir NFT’ye programlanan sanatçı telif ücretleri, akıllı sözleşmeler ve kalıcılık ile ilgili şartlar, pazara bağlı olarak farklılık gösterebilir. Yaratıcıları riske atan sahte ürünler ve sahte işlemler için fırsatlar yaratabilir.

Kurulacak DAO ile NFT yaratıcıları isterlerse projelerle ve varlıklarla ilgili toplu olarak karar verebilir. Ayrıca, platform planının bir parçası olarak, ETH kullanarak NFT basan herkes CXIP DAO’ya katılabilecek.

Temel olarak, DAO’lar, içerik oluşturucuların NFT’leri oluştururken kolay araçlara, desteğe, geniş erişime ve çok daha güvenli bir sisteme sahip olmalarını sağlar.

CXIP DAO Topluluğunda, Tanıdık İsimler Yer Alıyor

Bununla birlikte CXIP, Pharrell Williams, Daniel Arsham, Chad Knight, Justin Aversano ve Jen Stark’tan oluşan bir danışma kurulunun olduğunu da duyurdu. CXIP’in kurucusu Jeff Gluck konuyla ilgili şunları söyledi;

“NFT basma platformumuz, NFT’leri oluşturmak için kullanılan temel teknoloji Web3 ekosistemine ve metaverse’e güç veren kıvılcımdır. Tüm NFT’leri oluşturmak için kullanılan temel teknoloji, o kıvılcımdır. Bir NFT’yi basmak zor olmamalı ve içerik oluşturucular bunu yapmak için belirli bir pazaryerine veya hizmet sağlayıcıya bağlı olmamalıdır. NFT oluşturmak, ücretsiz ve açık bir eylem olmalı ve içerik oluşturucuları koleksiyonlarını ve NFT’lerini pazaryerleri arasında sorunsuz bir şekilde hareket ettirebilmelidir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir