Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.921
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.921
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Curve Finance, AMM Ücretini Artırmayı Planlıyor

Curve Finance’de, istikrarlı kripto paraların değiştirilmesi için popüler bir merkeziyetsiz borsa (DEX), LLAMMa (crvUSD) likidite havuzundaki Otomatik Pazar Yapıcı (AMM) ücretini artırmak için yeni bir öneri sundu.

LLAMMa’da AMM Ücretinin %1.9’a Yükseltilmesi Önerisi

Bir Curve ekibi üyesi, topluluğun bunu kabul etmesi halinde, protokolü kullanan borçlanıcıların faydalanacağı bir ücret artışını öneriyor. Bu artış, Ethereum gas ücreti dalgalanmaları sırasında “yumuşak tasfiye kayıplarını” azaltarak genel kullanıcı deneyimini artıracak.

Bu, Ethereum’un işlemleri onaylamak ve ağı güvence altına almak için bir topluluk tarafından dayanmaktadır. Bu onaylayıcılar, talep seviyesine bağlı olarak değişen ETH cinsinden bir ücret talep eder. Gas ücretleri genellikle fiyatların ve on zincir etkinliklerin arttığı zamanlarda yükselir.

YCharts verilerine göre, Ethereum’daki ortalama gas ücreti 11 Mart itibarıyla 63.68 GWei idi, bu, ocak ayının başında 22 GWei civarındandı.

Ethereum fiyatlarının 4.000 doların üzerine çıkması ve merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında kilitlenen toplam değerin (TVL) neredeyse 100 milyar dolara ulaşmasıyla gas ücretlerinin daha da artması muhtemeldir.

Curve Finance Borçlanıcıları Nasıl Faydalanacak?

Bu durum doğrudan kullanıcı deneyimini etkileyecek ve LLAMMa borçlanıcıları için daha fazla yumuşak tasfiyeye neden olabilecek.

Öneride, ücretin artırılması bir tampon oluşturacak. Bundan sonra, bu, yüksek gas ücretleri ödemek zorunda kalan arbitrajcıların kayıplarını azaltacaktır.

Önerinin kabul edilip edilmeyeceği ve daha sonra uygulanıp uygulanmayacağı henüz net değil. Oylama şu anda açık ve 16 Mart’ta sona erecek.

11 Mart’ta DeFiLlama verilerine göre, Curve Finance en büyük DeFi devlerinden biridir. 2.9 milyar doların üzerinde varlığı yönetmekte ve Uniswap ve EigenLayer gibi diğerlerinin ardından 13. sırada yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir