Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.886
% 6.53
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.886
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kripto para ve Blockchain açıklaması

Investing.com – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Blokzincir İstanbul” etkinliğinde bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmanın ilk bölümünde savunma sanayisine ayrılan bütçeden söz eden Erdoğan, bu alanda Türkiye’nin gösterdiği gelişime dikkat çekti.

“Türkiye izleyici değil, öncü olacak”

Kripto para ve Blockchain alanındaki çalışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle son 10 yıldaki gelişmelere dikkat çekerek Türkiye’nin bu alanda izleyici değil, öncü role sahip olmak istediğini söyledi.

Erdoğan, Teknofest Kuşağı adını verdiği gençlerin dinamizmiyle kendi vizyonlarını birleştirmek konusunda kararlı olduklarını belirterek çalışmalara hız verdiklerini, “Dünya 5’ten büyüktür” ilkesini teknoloji alanında da sürdürdüklerinin altını çizdi.

TCMB, kripto para alanında çalışmalarını sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCMB’nin kripto para alanında çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederken diğer bakanlıkların ise Blockchain teknolojisi adına kendi yetki alanlarında araştırmalar yürüttüğünü ifade etti.

Erdoğan, gençleri uyardı

Konuşmasının son bölümünde gençlere seslenen Erdoğan, kripto para birimleri yerine Blockchain teknolojisi ile ilgili çalışmalarda yer alınması tavsiyesinde bulundu.

Yazar: Özgün Çağlar Deniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir