Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.884
% 1.33
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.884
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Cumhurbaşkanı Erdoğan Blockchain Hakkında Konuştu İşte Detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 Ekim tarihinde katıldığı Blockchain İstanbul programında açılış konuşması yaptı ve blockchain alanındaki çalışmaların 2053 yılı vizyonu hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın blokzincir hakkındaki söylemlerinden kesitler:

Blokzincir teknolojisinin kamuoyunda popüler olmasını kripto paralar sağlamıştır. Teknoloji son 1 asırda çok hızlı ilerleyen ve son dönemde daha da hızlanan bir alandır.

Bu teknolojileri kullanan bir ülke olmak istiyoruz. Kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz. Hedefimiz takip eden değil, takip edilen konuma ulaşmaktır.

blockchain

 

Son 10 yılda büyük gelişme gösteren bu teknolojinin sağladığı merkeziyetsiz kayıt ve güvence imkanları, mevcut ticari sistemi değiştirebilme potansiyeline sahiptir.

Merkez bankamız bünyesinde kripto paralar ile ilgili bir çalışma yürütmektedir. İlerleyen zamanda ülkemize katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz.

Dijital varlıklar ,teknolojinin yakıtı, blokzincir ise teknolojinin vasıtasıdır. Hızlı, verimli, güvenli ve düşük maliyetli işlem yeteneği. Böyle bir potansiyeli göz ardı edemeyeceğimiz açık. Bu teknolojinin gıda tedarik zincirinden bankalara lojistik işlemlerinden sanat eserlerine kadar uzanan geniş faaliyet alanını cazip kılan asıl husus hızlı, verimli, güvenli ve düşük maliyetli işlem yeteneğidir. Böyle potansiyelli teknolojileri kullanan bir ülke olmak istiyoruz.

Gençlerimize blokzinciri teknolojisi gibi yeniliklerin içinde yer alarak daha büyük mecralara yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir