Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.444
% 2.75
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.444
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Creditcoin Nedir? CTC Coin Nasıl Alınır?

Creditcoin nedir? Creditcoin (CTC), blok zinciri teknolojisini kullanarak, banka dışı kredi verilerini kayıt altına alan bir Blockchain projesidir. Bu makalede Creditcoin nedir, ne sunar, CTC coin nedir, ne için kullanılır, nasıl alınır gibi sık sorulan soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için derledik. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Creditcoin nedir?

Creditcoin, banka dışı kredi verilerini kayıt altına alan, DeFi kredi sistemine odaklı bir Blockchain projesidir. Küresel ölçekte herkesin bankalara erişme ve kredi alma ayrıcalığı yoktur. Bu nedenle kişiler, banka dışındaki kuruluşlar ve kişilerden kredi almak zorunda kalmaktadır. Bu kuruluşlardan alınan kredilerin belgeleri, bankalar tarafından güvenilir olarak kabul edilmez. Proje, kullanıcıların kredi işlemlerini halka açık ve şeffaf bir blok zinciri üzerine kaydederek, bu problemi çözmeyi hedeflemektedir. 2019 yılında kurulan ve Ethereum Blockchain üzerinde çalışan proje, birçok blok zinciri ağına bağlanabilmektedir. Proje, CTC coin isimli bir yerel kripto para birimine de sahiptir.

Creditcoin ne sunar?

Creditcoin, kullanıcıların kredi verilerini depolar, borç verenler ile borçluların tek platform üzerinden iletişim kurmasına olanak tanır ve çoklu blok zincirleri arasında işlem gerçekleştirmeyi mümkün kılar. Borç almak isteyen kullanıcılar, platformda borç veren kullanıcılarla iletişim kurabilir ve kredi alabilir. Alınan krediler, blok zincirine kaydedilir ve ileride ortaya çıkabilecek sorunlarda kullanılmak üzere saklanır. Proje, birden fazla blok zincirine bağlanabilir. Kredi işlemi gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar, tek bir blok zincirinde işlem gerçekleştirmek veya kredi bulmak zorunda değildir. Platform, ağdaki veri noktalarına katkıda bulunan madencileri ödüllendirir. Proje; ürün tanıma, ürün önerileri, otomatikleştirilmiş akıllı ürün listeleri gibi ürünleri gelecekte kullanıcılarına sunmayı hedeflemektedir.

CTC coin nedir?

CTC coin, Creditcoin ağının yerel kripto para birimi olarak çalışan bir tokendir. 2 milyar adet ile sınırlandırılmış bir maksimum arza sahip olan token, Projenin Hyperledger Sawtooth blok zincirinde oluşturulmuştur. Tokenin Ethereum üzerinde ERC-20 akıllı sözleşmesiyle oluşturulmuş bir versiyonu da bulunur. CTC, ağ içerisinde bir yardımcı token olarak çalışır. Token, ödeme yapmak ve kullanıcıları teşvik etmek gibi çeşitli kullanım durumlarına sahiptir.

Yazının yazıldığı sırada CTC coin, 204 milyon dolar civarında bir piyasa değerine sahipti ve en büyük 2907. kripto para birimi konumundaydı. Buna ek olarak, 207 milyon adet CTC dolaşımda bulunuyordu.

CTC coin ne için kullanılır?

CTC coin’in Creditcoin ağı içerisindeki kullanım durumları ikiye ayrılır; ödeme yapmak ve teşvik. Kullanıcılar, ağ içerisinde işlem gerçekleştirme karşılığında platforma işlem ücreti öder. CTC, işlem ücretleri için temel ödeme aracıdır. Bunun yanında platform, diğer birçok projeden farklı olarak, kullanıcıların ödediği işlem ücretlerini 1 yıl sonra geri ödemektedir. İkinci kullanım durumu ise teşviktir. Kullanıcılar, blok zincirindeki düğümleri işleterek madencilik yapabilir. Madenciler, platform tarafından CTC coin ile ödüllendirilir.

Creditcoin nedir? CTC coin nasıl alınır?

Mevcut olarak CTC coin; KuCoin, Gate.io, Bitrex ve OKX gibi kripto para borsalarında işlem görmektedir. Creditcoin projesi ile ilgilenen yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olmalıdır. Eksiksiz bir şekilde üye olup cüzdanlarına dolar veya lira gibi fiat para birimleri yükleyen yatırımcılar, uygun pariteyi bulup CTC alım emri verebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir