Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ConsenSys, Kullanıcı Verilerini Topladığını Açıkladı

ConsenSys

Ethereum yazılım firması ConsenSys, Infura’yı Metamask’ta bir RPC olarak kullanırken kullanıcıların verilerinin toplandığını açıkladı.

Şirket, kullanıcıların IP adresi ve cüzdan bilgileri gibi farklı verilerin toplandığını söyledi. Ethereum Merge’ünde rol oynayan firmalardan olan ConsenSys’ın bu açıklaması Twitter da yankı buldu.

Ethereum Yazılım Firması ConsenSys, Kullanıcı Verilerinin Toplandığını Açıkladı

Ethereum birleşmesi arkasındaki firmalardan biri olan ConsenSys yaptığı açıklamada, zincir üstü cüzdan hizmeti MetaMask ile ilgili kullanıcı verilerinin de toplandığını söyledi.

Açıklama, merkeziyetsiz kripto borsası Uniswap’ın gizlilik politikasında benzer bir güncelleme yapmasından günler sonra geldi. ConsenSys, diğer kimi kullanıcı verileriyle birlikte iletişim bilgileri, profil bilgileri gibi kullanıcı kimliğiyle ilgili bazı verileri topladığına yaptığı açıklamada değindi.

Firma, dijital cüzdan MetaMask’ta varsayılan uzaktan prosedür çağrısı (RPC) sağlayıcısı olan Infura’yı kullanırken, Infura’nın işlemler için kullanıcının IP adresini ve Ethereum cüzdan adresini de toplayacağını sözlerine ekledi. Bir kullanıcı MetaMask’ta farklı bir RPC’ye geçerse finansal veriler toplanmayacak.

Açıklamanın ardından Twitter’da kripto topluluğu bu son güncellemenin kriptonun temel yapı taşlarından biri olan kullanıcı mahremiyetini işgal ettiğinden açıklama hakkındaki memnuniyetsizliklerini dile getirdiler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir