Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.579
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.579
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Conflux ve AnchorX, HKD Pegili Stablecoin AxHKD’yi Piyasaya Sürmeyi Planlıyor

Conflux Network, fintech şirketi AnchorX ile iş birliği yaparak Hong Kong dolarına sabitlenmiş bir stablecoin olan AxHKD’yi 2024’ün ikinci çeyreğinde piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Conflux CEO’su Fan Long, lansman yol haritası hakkında iyimserliğini dile getirerek, “Umarız [HKMA] mümkün olduğunca çabuk bir şekilde onay verir. İşler hızlı giderse, belki de 2. çeyrekte insanlar stablecoin’lere borsalardan erişebilir, bu en hızlı ihtimal” dedi. Ancak Long, nihai yol haritasının düzenleme sandbox’ının ilerleyişine bağlı olduğunu kabul etti.

HKMA’nın sandbox’ı, Hong Kong’da stablecoin ihraç etmek isteyen firmalara rehberlik sağlıyor.  Mali Hizmetler ve Hazine Bürosu, fiat para birimlerine bağlı stablecoin ihraçcılarının HKMA lisansına sahip olması gerektiğini önerdi.

HKD Stablecoin’e Olan Pazar Talebi Karşılanıyor

ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin’lerin baskınlığı, bazı finansörlerin yetkililerin yerel para birimi sabitlemelerini sürdürebilme kapasitelerinin sorgulamasına yol açtı. Hong Kong merkezli Hex Trust’ın CEO’su Alessio Quaglini, HKD stablecoin’e olan ihtiyaca şüpheyle yaklaşarak, “Hong Kong doları stablecoin’e gerçekten ihtiyacımız var mı diye düşünüyorum” dedi.

Conflux-AnchorX ortaklığı, bu potansiyel piyasa talebini karşılamayı hedefliyor. AxHKD, Hong Kong dolarına 1:1 sabit kalacak ve tüm sistem yüksek likiditeli varlık rezervleri ile desteklenecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir