Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.789
% 2.38
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.789
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Compound(COMP) Nedir? Nasıl Çalışır?

Compound Nedir

Kripto piyasanın gözdeleri arasında bulunan projelerin bir çoğunluğu Merkeziyetsiz Finans (DEFİ) projeleridir. Bugünkü yazımızda 2017 yılında kurulan Compound (COMP) Projesi Nedir? Nasıl Çalışır? onu inceleyeceğiz.

Compound Nedir?

Compound (COMP), kullanıcıların kripto paralarından faiz kazanmasına ve kredi almasına olanak sağlayan merkeziyetsiz bir Defi protokolüdür. 2017 yılında Robert Leshner ve Geoffrey Hayes tarafından kurulmuştur. Amacı birden fazla kripto varlığı kullanarak banka gibi bir finans aracı olmadan borç vermeyi ve borç almayı mümkün kılmaktır. COMP Token Ethereum blok zinciri üzerinde bulunan bir ERC-20 Tokenidir.

Projeye borç veren kullanıcılar cToken adı verilen bir kripto para kazanır. Her bir cToken kısıtlama olmadan bir yerden bir yere aktarılabilir yada takas edilebilir. Bu sürecin tamamı otomatiktir ve Compound’un Kodu tarafından işleme alınır. Böylece borç verenler istedikleri zaman paralarını çekebilirler.

Dikkatinizi çekebilir: Defi nedir? Defi’nin avantajları nelerdir?

Compound Nasıl Çalışır?

Compound, Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bir projedir. Akıllı sözleşmeleri ve Kripto para cinsinden ödenen çeşitli teşvikleriı kullanarak borç verenleri ve borçluları birbirine bağlar.

Platformun 2 ana kullanıcısı vardır:


Borç Verenler: Projede kripto paralarını vermek isteyen kullanıcılar Compound tarafından kontrol edilen bir Ethereum adresine göndererek faiz kazanır.

Borç Alanlar: Projede kripto para biçiminde teminat gönderen kullanıcılari, Compound tarafından desteklenen kripto paraları gönderilen değerin belirli bir yüzdesiyle borçlanmalarına izin verilir.


COMP tokenleriyle borç verenlerin mevcut tedariğine bağlı olarak değişebilen faiz oranına göre cüzdanında bulunan cTokens miktarına göre ödüllendirilir. Piyasada likidite ne kadar fazlaysa faiz oranı da o kadar düşük olur.

Protokole borç veren kullanıcılar, şirketin sunduğu diğer kripto para birimlerinde de teminatları kadar borç alabilirler.

Ayrıca ödünç aldıkları varlığın değeri artarsa ve gönderilen teminattan daha değerli hale gelirse borçlular likit olabilir.

Team

Robert Leshner Robert Leshner Compound

Joseph Lih Joseph Lich COMP

Geoffrey Hayes 

geoffrey hayes Compound

  • Robert Leshner, Projenin CEO’su olarak görev yapmaktadır.
  • Şirkein CTO pozizyonunda Geoffrey Hayes çalışmaktadır.
  • Şirketin Pazarlama Pozizyonunda ise Joseph Lih çalışmaktadır.

Proje ekibi hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Tokenomik

COMP Tokenomik


  • Toplam Arzın %42,15’i  Likidite Madenciliğine ayrılmıştır.
  • Toplam Arzın %23,95’i hissedarlara ayrılmıştır.
  • Toplam Arzın %22,46’sı Kuruculara ve Ekibe ayrılmıştır.
  • Toplam Arzın %7,73’ü ayrılmıştır.
  • Toplam Arzın %3,71’i Geleceğin Ekip Üyelerine ayrılmıştır.

Piyasa İstatistikleri

CoinmarketCap verilerine göre COMP tokenin maksimum arzı 10 milyon COMP ile sınırlıdır. Yazının Yazıldığı tarihte piyasa hacmi ise 270,169,800 dolardır. COMP Tokenin dolaşımdaki arzı ise 7,453,440 adettir.

COMP’u Nasıl alabilirim?

COMP tokeni, Binance, Gate io, Bitget ve MEXC gibi borsalarda listeli durumdadır. Borsaların üstüne tıklayarak indirimli kayıt linklerimizden kayıt olup ömür boyu alım-satım işlemlerinde komisyon indirimlerine sahip olabilirsiniz.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version