Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.023
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.023
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

CoinSpot Borsası 2.4 Milyon Dolarlık Hack Saldırısı Yaşadı!

coinspot hack hacklenen kripto para borsaları kripto para güvenliği

Avustralyalı kripto para borsası CoinSpot’un büyük bir güvenlik ihlaline kurban gittiği ve dijital varlıklarda yaklaşık 2,4 milyon dolarlık kayıpla sonuçlandığı bildirildi.


CoinSpot’un sıcak cüzdanlarını etkileyen potansiyel bir özel anahtar tehlikesinden kaynaklandığına inanılan ihlal olayını ortaya çıkaran bilgiler, blockchain dedektifi ZachXBT tarafından Telegram kanalında paylaşıldı.

Blockchain uzmanı ZachXBT, CoinSpot’un cüzdanını içeren iki işlemi detaylı bir şekilde açıkladı ve ardından fonların ThorChain ve Wan Bridge üzerinden Bitcoin ağına transfer edildiğine dikkat çekti.

Etherscan üzerinden ulaşılan verilere göre, bu işlemlerden biri toplamda 1,262 Ether (ETH) içeriyordu ki bu miktar mevcut piyasa fiyatlarıyla 2,4 milyon dolar değerindeydi. Bu transfer, bilinen bir CoinSpot cüzdanından başladı ve iddia edilen bilgisayar korsanları tarafından kontrol edilen bir cüzdana yönlendirildi.

Alıcı cüzdan sahibi, Uniswap aracılığıyla 450 ETH’yi 24 Wrapped Bitcoin (WBTC) ile takas etti ve ardından bu adres 10 dakika içinde Thorchain aracılığıyla 831 ETH’yi Bitcoin’e dönüştürdü. Sonrasında elde ettiği Bitcoin’i dört farklı cüzdan adresine dağıttı.

CoinSpot’un hacklenmesi olayı, kripto para piyasalarındaki riskin ne kadar büyük olabileceğini bir kez daha bizlere göstermiş oldu.

Buraya Tıklayıop Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın!


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir