Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.587
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.587
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

CoinGecko, Menkul Kıymet Endeksini Kullanıma Sundu!

coingecko sec

CoinGecko, bir kripto veri platformu, SEC tarafından potansiyel menkul kıymet olarak değerlendirilen en büyük kripto para birimlerini izleyen yeni bir endeks başlattı.


▪️ Son dönemlerde, kripto para piyasasında menkul kıymetler önemli bir konu haline geldi. Özellikle ABD’deki düzenleyici kurumlar, kripto endüstrisindeki menkul kıymetlerin tanımı üzerinde büyük bir özen gösteriyor. Kripto para birimleri ile ilgili şirketler ve düzenleyiciler arasındaki menkul kıymetlerle ilgili tartışmalar, mahkemelerde görülmektedir.

▪️ Bilindiği üzere, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase ve Binance gibi şirketlere açtığı davalarla, menkul kıymet olarak değerlendirdiği token sayısını 68’e çıkardı. Ancak CoinGecko, yalnızca 24 tanesini kendi listesinde barındırıyor.

▪️ CoinGecko, verilere göre yeni açılan ‘Top Alleged Securities Coins’ sayfasında kripto paraları piyasa değerine göre sıralayarak listeleliyor.

Listeye Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın

▪️ Yapılan bu listede Binance Coin (BNB) ilk sırada yer almaktadır ve onu sırasıyla Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Tron (TRX) izlemektedir. Ayrıca, CoinGecko’ya göre, SEC’in kripto piyasasında menkul kıymet olarak değerlendirdiği token’lar, toplam pazarın en az 84,9 milyar dolarlık kısmını temsil ederek yüzde 7,5’lik bir paya sahip olduğu görülebiliyor.

sec coingecko

CoinGecko Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

▪️ Tüm bunların yanı sıra SEC Başkanı Gary Gensler, kripto piyasasındaki varlıkların çoğunun menkul kıymet olduğunu ve bu nedenle kurumun görev alanına girdiğini iddia ederek, kripto varlıkların büyük çoğunluğunun menkul kıymet olarak kabul edilmesi gerektiğini açıklığa kavuşturmak için yoğun bir çaba gösterdi. Bu açıklamalarıyla sadece Bitcoin dışındaki diğer kripto varlıkları da kapsamına aldığını belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version