Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.933
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.933
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Coinbase: Sıradaki Patlama Bu Altcoin Piyasasında!

Önde gelen ABD’li kripto borsası Coinbase, sıradaki ralliye oyun odaklı altcoin projelerinin öncülük edeceğini söylüyor. Yeni bir rapor, bu kategoriden özellikle Axie Infinity’e (AXS) dikkat çekiyor.

Coinbase Ventures, bu altcoin piyasasının öncü olacağını söylüyor

Coinbase Ventures’ın en son 2.çeyrek raporuna göre, oyun endüstrisi Axie Infinity (AXS) sayesinde ilerlemeyi başarıyor. Raporun büyük bir kısmında ele alınan Axie Infinity’nin küresel büyüklüğü vurgulandı. Raporda öne çıkan analizler şunlardı:

Neredeyse hiç pazarlama harcaması olmadan, Axie tek bir ayda 1 milyar dolara yakın satış gerçekleştirdi ve günlük iki milyon aktif kullanıcıyı kendine çekti. Bu nedenle bu yeni dikeyin gücü tüm oyun topluluğu tarafından biliniyordu.

Pandemi nedeniyle eve kapanan milyonlarca insan zaman geçirmek için oyunları tercih etti. Bu dönemde, özellikle 3.dünya ülkelerinde oyna-kazan oyunları bir gelir modeli haline dönüştü. Coinbase Ventures raporu, sektörün gelecekte hangi boyutlara ulaşacağı hakkında tahminlere de yer veriyor:

Dünya çapında tahmini 3,2 milyar oyuncuyla, Web3 oyununun yaklaşan büyük kripto para birimi kullanıcı akışını çekeceğinden eminiz. 2. çeyrekte, Web3 oyunları önemli yatırımları çekmeye devam etti ve The Block 2,6 milyar dolar veya daha fazlasının toplandığını tahmin ediyor. Faaliyetimizin son birkaç çeyreği sadece inancımızı güçlendirdi.

Rapor, Blockchain tabanlı oyunların “dev bir kategori” haline geleceğini tahmin ediyor

Coinbase’e göre, altcoin sektöründe iş kurmak için rekabetçi kızıştıkça piyasa zaten hızla genişliyor. Rapor, oyun sektöründeki en büyük gelecek vaat eden isimlerden birkaç örnek vererek Blockchain tabanlı oyunların “dev bir kategori” haline geleceğini söylüyor:

Web2 oyunlarında kanıtlanmış bir sicile sahip kurucular, 1. çeyrekte gördüğümüz gibi bu kategoriyi desteklemeye devam ediyor. Örneğin, 1,4 milyar doların üzerinde mobil oyun geliştiricisi Star Wars Galaxy Heroes’un geliştiricileri Azra Games’i piyasaya sürdü. Amaçları bir savaş RPG oyunu yaratmak. Yine de geniş bir kitleye hitap edebilen güçlü bir oyun içi ekonomisine sahip. Amazon tarafından 1 milyar dolara satın alınan video oyun yayın hizmeti Twitch’in kurucu ortağı Justin Kan da bu alana ilgi gösterdi. Fractal şirketi, NFT kullanarak oyun varlıkları için bir pazar yaratıyor.

Blockchain teknolojisi, henüz Web2 oyuncularını geride bırakan milyar dolarlık bir oyun doğurmadı. Coinbase analistleri, bu benimsenmenin biraz zaman alacağını tahmin ediyor:

Web2 oyun geliştiricilerinin zahmetsizce Web3 ortamlarına geçiş yapmalarını sağlayan bir dizi teknoloji ile Venly gibi işletmeler yangını körükleyecek. Fortnite’ı yaratan ve şimdi NFT tabanlı oyunları oyun mağazasına kabul eden Epic Titles ile oyun dünyasının en büyük isimleri bile dikkat çekmeye başlıyor. Bu endüstrinin gelişmesi biraz zaman alacak olsa da, Blockchain oyunlarının gelecekte çok büyük bir endüstri olacağı giderek daha belirgin hale geliyor. NFT’lere daha tanınabilir Web2 oyun deneyimleri getiren sürdürülebilir ekonomi ve oynanışa daha fazla önem verilmesini bekleyin.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir