Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.351
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.351
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Coinbase, Singapur’da Büyük Ödeme Kurumu Lisansı Aldı!

Tam Ödeme Lisansı

Kripto para borsası Coinbase, Singapur Para Otoritesi’nden Büyük Ödeme Kurumu(MPI) lisansı aldığını duyurdu.

Alınan bu Tam ödeme lisansıyla beraber Coinbase artık Singapur’daki hem bireylere hem de kurumlara token hizmetleri sunmasına olanak tanıyacak. Coinbase Singapur’dan bu lisansı almadan önce Singapur’da bazı anketler düzenlemişlerdi bu anketlere göre, Singapur vatandaşlarının %25‘inin kriptoyu finansın geleceği olarak gördüğünü ve %32‘sinin mevcut veya geçmişte kripto sahibi olduğu söyledi. Ayrıca Singapur 700‘den fazla Web3 şirketine ev sahipliği yapıyor ve bu da onu kripto ve Web3 ekonomisinin büyümesi için önemli bir pazar haline getiriyor.

Coinbase yaptığı açıklamada, “Lion City’deki ilk katılımımızdan itibaren Singapur’u Coinbase için hayati bir pazar olarak belirledik. Ülkenin ilerici ekonomik stratejileri ve düzenlemeye yaklaşımı, küresel misyonumuz ve hedeflerimiz ile iyi uyum sağlıyor” dedi.

Coinbase bu senenin başında Singapur da kriptoya olan ilginin artmasından dolayı Singapur’a özel bazı ürünler piyasaya sürmüştü. Örnek olarak banka transferlerini hızlandırmak için PayNow ve FAST‘i Singapurda piyasaya sürmüştü. Ayrıca Singapur’un güvenilir dijital kimliği olan SingPass‘ın borsaya entegre etmişti.

Singapur’un merkez bankası ve mali düzenleyicisi olan MAS, geçen ay web sitesinde, kripto para şirketlerine yalnızca güçlü kara para aklama karşıtı kontrollere sahip olmaları durumunda lisans verdiğini ve başvuru sahiplerinin çoğunun başarılı olmadığını söylemişti.

Blockchain.com, Circle Internet Singapore, Crypto.com ve Revolut gibi sınırlı bir şirket grubu şu ana kadar dijital ödeme token hizmetleri için bir MPI lisansı almayı başardı.

Coinbase yaklaşık geçtiğimiz günlerde İspanya Merkez Bankasından kripto para borsası ve saklama cüzdan sağlayıcısı olarak kayıt aldığını duyurmuştu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir