Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.524
% 1.00
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.524
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Coinbase, İspanya Merkez Bankası Bank of Spain’den Kayıt Aldı

Coinbase İspanya Merkez Bankası

Coinbase İspanyanın Merkez Bankası olan Bank of Spain‘den kripto para borsası ve saklama cüzdan sağlayıcısı olarak kayıt aldı.

Bu kayıt, Coinbase’in İspanya’daki perakende ve kurumsal kullanıcılara ulusal yasal çerçeveye uygun olarak tüm ürün ve hizmetlerini sunmasına olanak tanıyacak. Bu kayıt sayesinde artık İspanya’daki müşterilerin kripto paralara yatırım yapabilmesi daha kolay bir hale gelecek ve bu onayın İspanya Merkez Bankası tarafından verilmesi kripto paralar olan güven için çok önemli bir adım.

Coinbase hızlı bir şekilde dünyanın bir çok yerinde kayıt almak için uğraşıyor ve kripto sektörü için önemli adımlar atmak için çalışıyor.

İspanya’daki kullanıcılar artık aşağıdaki hizmetlere erişim sağlayabilecekler:

  • Kripto varlıkların saklanması
  • Kripto varlıkların yasal para birimi karşılığında alım veya satımı
  • Kripto varlıkların diğer kripto varlıklarla takası

Coinbase Uluslararası ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nana Murugesan kayıt ile ilgili şunları söyledi; “İspanya Merkez Bankası ‘ndan bu kaydı elde etmekten dolayı heyecan duyuyoruz. İspanya’daki perakende müşterilerimizi, kurumsal müşterilerimizi ve geliştirici ortaklarımızı desteklemek ve büyütmek için bu adımı atmış bulunuyoruz. Dünya genelinde çoğu ülke, kripto endüstrisi için netlik ve rehberlik sunmaya başlıyor. Sadece geçen yıl içinde İtalya, İrlanda ve Hollanda’da VASP kayıtları elde ettik, ayrıca Singapur’da prensip onayı aldık ve faaliyete geçtik, Brezilya’da faaliyete geçtik ve en son olarak Kanada’da faaliyete geçtik. Bu bölgelerdeki düzenleyicilerle çalışmak, uluslararası büyüme stratejimizin temel bir adımıdır ve momentumumuzu sürdürmemize yardımcı oluyor” dedi.

Coinbase kripto sektörüne daha hızlı adapte olabilecekleri ve kripto sektörünü benimseyecek ülkelerin birincil öncelikleri olduğunu söyledi. Bu bağlamda, şirketin hızlı bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğü ve uzun vadede birçok pazarda faaliyet göstermeyi hedeflediği ifade edildi.

Coinbase neden İspanya Merkez Bankası’ndan onay almak istedi :

  • İspanya’daki yetişkinlerin %29’u kripto paranın finansın geleceği olduğuna inanıyor..

  • Kripto para birimleri artık İspanya’da banka transferlerini geride bırakarak ikinci en popüler ödeme yöntemi haline geldi.

  • Bitnovo’nun araştırması, İspanyol vatandaşlarının %60,7’sinin uzun vadeli yatırımlar için kripto para satın almaya, %35,7’sinin ise ödeme yapmaya motive olduğunu gösterdi.

  • İspanya’da Finansal Hizmetler alanında 178 Blockchain girişimi var..

  • İspanya’da blockchain becerilerine yönelik toplam talep tahminleri önemli ölçüde aşmış durumda.

Kripto Varlık Piyasaları Yönetmeliği (MiCA) Avrupa Birliği politika yapıcıları tarafından yakın zamanda onay almıştı. MiCA’nın kripto sektörüne sağladığı düzenleyici kurallar sayesinde bir çok ülkenin kripto paralara olan güveni arttı. Bu sayede bir çok ülke kripto para borsaları için kayıt onayı vermeye başladı.

 

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir