Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.298
% 4.70
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.298
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Coinbase: Nomad Hackinde 88 Milyonu Taklitçiler Çaldı

Coinbase araştırmacıları, geçen hafta yapılan Nomad hackinde taklitçi saldırganların 88 milyon dolar çaldığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde bu yılın en büyük hack saldırılarından birisi Nomad Köprüsü’ne yapıldı. Kullanıcıların farklı blockchain ağları arasında token göndermesine-almasına imkan sağlayan bir köprü olan Nomad, bu hack olayında 190 milyon dolar değerinde bir kayıp yaşadı. Coinbase araştırmacıları ise Nomad’a yapılan saldırının kökenini merak ederek bir araştırma gerçekleştirdi.

Coinbase: Nomad Saldırganlarının Çoğu Taklitçiydi

Kripto borsası Coinbase araştırmacılarına göre, Nomad hack saldırısının arkasındaki istismarcıların yüzde 88’inden fazlası yalnızca ana saldırganın kodunu kopyalayan kişilerdi. Coinbase, bu nedenle köprüden yaklaşık 88 milyon dolarlık token çalanları “taklitçi” olarak nitelendiriyor.

Nomad’ın varlıklarının birçoğunun taklitçiler tarafından çalındığı belirten araştırmacılar konuyla ilgili şunları söyledi:

“Taklitçilerin çoğu, hedef alınan tokenleri, miktarları ve alıcı adreslerini değiştirerek orijinal istismarın bir varyasyonunu kullandı. Tokenlerin çoğunluğu gerçek saldırgan adreslerinin sadece ikisi tarafından talep edilirken, yüzlerce kişi köprünün varlıklarının bir kısmını talep edebildi”

Coinbase araştırmacılarına göre, bu aynı zamanda orijinal saldırganların yüzlerce kopyacıya karşı rekabet etmesine neden oldu.

Bu arada, Nomad şu anda çalınan fonların bir kısmını kurtarmak için güvenlik kurumları ve beyaz bilgisayar korsanlarıyla çalışıyor ve hatta geçen hafta bir ödül programı başlattı. 10 Ağustos itibariyle 25 milyon doların üzerinde fon iade edilse de çoğu halen kayıp.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir