Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.017
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.017
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Coinbase New York Düzenleyicileri ile 100 Milyon Dolarlık Uzlaşmaya Vardı

Coinbase'e

Amerika Birleşik Devletleri merkezli halka açık bir kripto para alım satım borsası olan Coinbase, mali düzenleyicilerin kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal ederek müşterilerin yeterli geçmiş kontrolü yapmadan hesap açmalarına izin verdiğini tespit etmesinin ardından 50 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Çarşamba günü açıklanan New York Eyaleti Finansal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan anlaşma, Coinbase’in uyuşturucu kaçakçılarının, çocuk pornografisi satıcılarının ve diğer potansiyel kanun kaçaklarının borsada hesap açmasını engellemesi beklenen uyum programını güçlendirmek için 50 milyon dolar yatırım yapmasını da gerektirecek.

Finansal Hizmetler Departmanı’na göre, 2021’in sonlarında Coinbase’in potansiyel şüpheli müşteri işlemleri hakkında 100.000’den fazla uyarı birikmiş ve bunlar düzgün bir şekilde incelenmemişti.

Düzenleyiciler ayrıca Coinbase’in hesap açmalarına izin vermeden önce kişiler üzerinde yalnızca en ilkel “müşterini tanı” kontrollerini gerçekleştirdiğini tespit etti. Borsa, müşteri geçmişi kontrollerini “basit bir kutuyu işaretleme egzersizi” olarak değerlendirdi.

Coinbase Danışman Tutmayı Kabul Etti

Düzenleyiciler, Coinbase’deki uyum sorunlarının ilk olarak, borsanın 2017’de New York’ta faaliyet göstermek için lisans almasının ardından 2020’de yapılan rutin bir inceleme sırasında tespit edildiğini söyledi. Borsanın kara para aklamayı önleme kontrollerinde 2018 yılına kadar uzanan sorunlar bulundu.

Coinbase başlangıçta, müşterilerin kimliklerini bilmek ve şüpheli faaliyetler için davranışlarını izlemek için kara para aklamayı önleme yasaları tarafından belirlenen gereklilikleri yerine getirmeleri için günlük operasyonlarını elden geçirmeye yardımcı olacak bağımsız bir danışman tutmayı kabul etti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir