Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.872
% 0.21
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.872
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Coinbase Dava ile Birlikte 7 Altcoin’i Listeleyecek

Coinbase Bitcoin

Coinbase’a karşı yeni bir dava açıldı ve bu dava sekiz farklı altcoin’i etkiliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde önde gelen kripto para borsası olan Coinbase, şimdiye kadar yasal sorunlarla sık sık karşı karşıya kaldı. Yeni dava, şirketin iş modelinin hukuka aykırı olduğunu iddia ediyor ve daha önce benzer bir davayı yansıtıyor.

Davacılar, Coinbase’de işlem gören ALGO, XLM, SOL, MANA, MATIC, NEAR, UNI ve XTZ tokenlerinin aslında menkul kıymetler olduğunu iddia ediyorlar. Scott+Scott adlı bir hukuk firması, Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesi’nde bu davayı Kaliforniya ve Florida’dan gelen davacıları temsil etmek üzere açtı.

Dava, Coinbase‘in bilerek ve kasıtlı olarak eyalet menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor. Coinbase ise iddiaları reddediyor ve yargı sürecine tam inancını ifade ediyor. Şirket, iddiaları uygun zamanda ele alacaklarını belirtti.

Bu dava, Coinbase’in şu anda SEC ile yaşadığı yasal mücadeleden farklı bir konuyu ele alıyor. Bu mücadelede, Coinbase’in platformunda satılan tokenlerin menkul kıymet olup olmadığı tartışılıyor. Coinbase, bu konuda verdiği kararın bir yargıç tarafından incelenmesine itiraz etti ve geçici bir temyiz başvurusunda bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir