Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.579
% 0.44
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.579
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Coinbase Cloud, Solana Arşiv Node’ları Başlattı

Coinbase Cloud, geliştiricilerin Solana’da daha iyi ürünler ve hizmetler oluşturmasına yardımcı olmak için Solana Arşiv Node’larını başlatıyor.

Solana‘nın sahip olduğu yüksek TPS değerleri, onu ölçeklenebilirliği yüksek bir ağ yaparken, Node konusunda daha cüretkâr olmasına sebep oluyor. Coinbase Cloud da Arşiv Node’ları başlatarak bu yükü üstleniyor.

Coinbase Cloud, Solana Arşiv Node’larını Piyasaya Sürdü

Blockchain altyapı platformu Coinbase Cloud, geliştiricilerin ağda çalışan ürün ve hizmetler oluşturmasına yardımcı olacak bir araç olan Solana Arşiv Node’larının piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Analitik ve veri sağlayıcılar gibi blockchain üzerine inşa edilen birçok proje, standart bir Solana Full Node’unun sağladığı 128 bloğa erişimin ötesinde güvenli, kullanımı kolay ve güvenilir altyapıya ihtiyaç duyuyor.

Öyle ki Ethereum ağından örnek verecek olursak Full Nodu’un boyunu yaklaşık olarak 1 TB boyutunda. Ancak bu boyut Arşiv Node’larında 12 TB boyutunu aşabiliyor. Solana ağına geldiğimizde ise Arşiv Blok boyutunun 100 TB’ı aştığını görüyoruz. Bu da geliştiricilerin kaldırabileceğinden çok daha büyük bir boyut.

Coinbase Cloud, daha önce geliştiricilerin blockchain ağından işlem verilerine erişmesini ve doğrulamasını sağlamak için Solana Node’ları başlatmıştı. Arşiv Node’larını genişletmek, geliştiricilerin tüm geçmiş verilere Solana genesis bloğuna geri erişmesini sağlarken, ağır yükü üstleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir