Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.425
% 3.01
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.425
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Borsa İstanbul’da hafta kapanışı: BIST 100, yükseliş serisini sürdürüyor

Borsa İstanbul, gün boyu alıcılı hareket ederken kapanışa doğru yeni rekor seviyeler kaydedildi.

BIST 100 endeksi, bugün yüzde 2,5’in üzerinde yükseliş görerek 3.220 puan bandına adım atarak yükseliş serisini 7. haftaya taşımış oldu.

Borsa İstanbul’da rekor kapanışa destek olan sektörler arasında bankalar yeniden başroldeydi. Bankalar endeksi, bugün yüzde 8’e yakın yükselişiyle rallisine devam etti. Finansallar, faktöring ve holding hisseleri de borsanın yükselişine katkı sağlayan diğer sektörlerdi.

Olumlu havanın esmeye devam ettiği borsada kapanışa doğru bilgi teknolojileri, ters yönde hareket ederken yüzde 1 düşüşe sahipti. Ayrıca mineral ürünleri, elektrik ve kimyasal, petrol ve plastik ise en az talep gören sektörler arasındaydı.

Günün en hareketli hisseleri

Borsa İstanbul genelinde en yüksek değer artışına sahip hisselerin başında bugün, Oyak Yatırım (OYYAT), Konfrut Gıda (KNFRT), TSKB, DYO Boya (DYOBY) ve Hidropar (HKTM) vardı. BIST 100 endeksine dahil hisselere ayrı bir paragraf açarsak, haftanın son iş gününde TSKB ile birlikte Akbank (AKBNK), Türkiye İş Bankası (ISCTR), tavan fiyatına yakın işlem gördü. Şekerbank (SKBNK) ve Vakıfbank (VAKBN) hisseleri de kapanışa doğru yüzde 9 bandında değer artışına sahipti.

Borsa İstanbul yükselişine eşlik edemeyen hisseler arasında bugün Matriks Bilgi (MTRKS), Milpa (MIPAZ), Naturelgaz Sanayi (NTGAZ), Penta Teknoloji (PENTA) ve Batıçim (BTCIM), ilk sıralardaydı.

Bugün en yüksek işlem hacmine sahip hisseler arasında Yapı Kredi (YKBNK), Türkiye İş Bankası, Emlak Konut (EKGYO), Halkbank (HALKB) ve Akbank vardı.

Yurt dışında ise Asya borsalarını negatif kapanışının ardından ABD Tarım Dışı İstihdam verilerinin beklentilerinin üzerinde açıklanmasıyla oluşan olum havada  ABD borsaları, pozitif bir açılış gerçekleştirdi. Avrupa borsaları da kapanışa doğru önemli yükselişle kaydetti. DAX, yüzde 3 yükselirken CAC 40 ve Euro Stoxx 50 endeksi, yüzde 2’nin üzerinde değer artışına sahipti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir