Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.291
% 0.98
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.291
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Coinbase CEO’sundan Yeni Katman 2 Ağı İçin Önemli Açıklamalar

Yeni Katman 2 Ağı

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, firmanın yeni katman-2 blockchain ağı Base’in lansman sırasında işlem izleme ve Kara Para Aklamayı Önleme tedbirlerine tabi olabileceğini ima etti.

Armstrong, 6 Mart’ta Bloomberg Radio’da Joe Weisenthal ile yaptığı bir röportajda, Base’in bugün bazı merkezi bileşenlere sahip olduğunu kabul etti ve “zamanla daha da merkezsizleşecek” diye ekledi.

Ancak daha sonra yeni katman-2 ağının kullanıcıları için işlem izleme ve AML gereklilikleri olacağını öne sürdü.

Coinbase’in ilk günlerde işlem izleme açısından bir sorumluluğu olacağını öne sürdü ve ekledi:

“Kara para aklama sorunlarından kaçınmak ve işlem izleme programlarına sahip olmak ve bunun gibi konularda muhtemelen en fazla sorumluluğa sahip olacak olanların merkezi aktörler olduğunu düşünüyorum.”

Armstrong’un yorumları ademi merkeziyetçilik savunucusu Chris Blec tarafından da 7 Mart’ta bir Twitter gönderisinde vurgulanmakta.

Coinbase’e göre Base, kullanıcıların merkezi olmayan uygulamalar oluşturmaları için güvenli, düşük maliyetli ve geliştirici dostu bir yol sunan bir Ethereum katman-2 ağıdır.

Yeni katman 2 ağı, Ethereum üzerinde yüksek hızlı işlemlere olanak sağlayacak olan Optimism tarafından kullanılan “OP Stack” ile geliştiriliyor. Base 23 Şubat’ta tanıtıldı ve şu anda test ağı aşamasında. Coinbase henüz bir mainnet lansman tarihi vermedi, ancak 2023’ün 2. çeyreğinde beklenmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version