Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.925
% 3.22
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.925
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Coinbase, Apple’ı gerekçe göstererek NFT işlemlerini durdurma kararı aldı

Investing.com – ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Apple’ın katı ücret politikası uygulamasından dolayı NFT işlemlerini durdurma kararı aldı.

Coinbase, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Apple’ın NFT ücretlendirme politikasından vazgeçene kadar NFT ticaretini durdurduğunu bildirdi. Apple, son aldığı kararda uygulama içi satın almalar yoluyla NFT transferlerindeki kas ücretinin %30’unu alacağını açıkladı.

Ortada bir karışıklık olduğunu dile getiren Coinbase, bas ücretlerinin Blockchain işlemleri üzerinden alındığını ve Apple’ın bu ücretlerin %30’unu almak için bir alt yapısı olmadığına dikkat çekti. Bu bağlamda teknoloji devinin kripto para cinsinden ödenen gas ücretlerinden nasıl komisyon alacağı konusu belirsizliğini koruyor. Bunun yanında Coinbase, NFT transferlerinden komisyon alınmasını şirketin gönderilen her e-posta için ücret almasına benzeterek bu konudaki memnuniyetsizliğini dile getirdi.

Diğer dikkat çeken bir detay ise NFT transferi yapan taraflar gas ücreti almazlar. Bu ücretler direkt olarak işlem doğrulayıcılarına gider. Bu açıdan bakıldığında da Apple’ın değişken olan gas ücretlerinden nasıl komisyon alacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Twitter – Apple krizi

Apple, bu hafta Twitter ile olan çekişmesiyle de gündeme geldi. Twitter’ın patronu Elon Musk, Twitter’ın App Store’dan kaldırılmasının gündemde olduğunu iddia ederek Apple’ı eleştirdi. Bunun üzerine Musk, Apple’ın CEO’su Tim Cook ile bir görüşme yaptı ve toplantı sonucunda Twitter’ın App Store’dan kaldırılmayacağına dair bir güvence aldığı bildirildi ve bu krizin şimdilik atlatıldığı görüldü.

Apple, tekel oluşturmakla eleştiriliyor

Apple, ayrıca kendi ekosisteminde çalışacak uygulamaları belirleyen tek şirket olduğu konusunda eleştirilere maruz kalıyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, yakın zamanda Apple’ın bu politikasını eleştirdi ve sürdürülebilir olmadığını iletti.

Diğer yandan Apple, Eylül ayında MetaQuotes Software’in yatırımcılar tarafından yüksek talep gören uygulamaları, MetaTrader 4 ve MetaTrader 5’i uygulama marketinden çıkardı.

Forex piyasası için önemli bir sorun oluşturan bu uygulama yasağıyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi, ancak yapılan yorumlarda MetaTrader uygulamaları üzerinden çok sayıda sahte platformun faaliyet göstermesi, uygulamaların yasaklanma nedeni olarak gösterildi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir