Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.067
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.067
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

Coin Mühendisi x Alaya AI AMA Özeti

Alaya AI

Alaya AI ile 2 Mayıs tarihinde Coin Mühendisi olarak AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı. Bizlere proje hakkında bilgiler verdi.

Yapılan tüm AMA içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Alaya AI yetkilisi şunları aktardı:

Ben MOON. Alaya’nın Türkiye’deki Topluluk Yöneticisiyim.

Sorular

S1: Alaya, Veri Toplama ve Etiketlemeyi entegre etmek için dağıtılmış yapay zeka platformudur? Alaya’nın bunu nasıl yaptığını bize açıklayabilir misiniz?

C1: Alaya, akıllı optimizasyon, hedefli örnekleme, özel ön işleme ve üstün gizlilik gibi çeşitli özellikleri içeren dağıtılmış bir AI veri toplama ve etiketleme platformudur.

Misyonumuz, daha geniş Web3 yapay zeka ekosistemi için canlı bir geleceği desteklemek için merkezi olmayan topluluk çözümleri aracılığıyla yüksek kaliteli yapay zeka verileri sağlamaktır. Alaya’ya başlamadan önce AI Data sektöründe bir sorun bulduk. Veri kalitesi, yapay zeka modeli eğitim sonuçlarını kritik bir şekilde belirler. Bununla birlikte, sınırlı sosyal teşvikler, kısıtlı örnekleme demografisi, olumsuz kullanıcı deneyimleri ve gizlilik endişeleri gibi engeller, daha geniş yapay zeka endüstrisinde veri kalitesini sınırlayan faktörler olarak devam etmektedir.

Sonra işte Alaya ile başlıyoruz. “Sürü Zekası”ndan ilham alarak, gelişmiş gizlilik özelliklerine sahip yüksek kaliteli yapay zeka eğitim verileri için entegre bir platform sağlamak üzere akıllı toplulukları sosyal ticaretle entegre eden İLK yerel Web3 veri platformuyuz. Daha ilgi çekici ve ödüllendirici bir deneyim sağlamak için sürdürülebilir merkezi olmayan teşvikleri büyüleyici oyunlaştırma konseptleriyle birleştirerek veri kalitesi zorluklarını ele almayı amaçlıyoruz

S2: Alaya ekosistemi ile nasıl Bilgi Sağlayıcı olunur?

C2: Alaya’da veri katılımcısı olmak çok basit. Öncelikle hesabınızı hazırlamanız gerekir. O zaman platformumuza girebilir ve oyun içi NFT’lerinizi talep edebilirsiniz! Bir sonraki adımda, yapmanız gereken tek şey Captcha gibi 5 veya 6 soruyu tamamlamaktır, ancak bunlar Captcha’lardan çok daha ilginçtir. Google veya reCaptcha’dan farklı olarak Alaya, veri toplama ve etiketleme sürecinin sıkıcı olmasını önlemek için platformda daha fazla oyunlaştırma deneyimi sunacak..

S3: Alaya şu anda Arbitrum ve opBNB sağlıyor mu? Ağ sayısındaki artışı düşünüyor musunuz?

C3: Şu anda opBNB’de $BNB sağlıyoruz. Kullanıcılarımızın çoğu da opBNB’ye geçti, çünkü burada gaz ücreti çok daha ucuz. Bu arada, gaz maliyeti daha düşük olduğu için veri katılımcılarımız daha fazla $BNB alabilirler. Bu arada şu anda bir etkinlik düzenliyoruz. Kullanıcılar, görevlerini tamamlayarak çifte $BNB ödülleri kazanabilecekler. Sizler kesinlikle buna bayılacaksınız!

S4: aialaya.io’e giriş/kayıt olduktan sonraki prosedürden kısaca bahseder misiniz?

C4: Aslında, yeni kullanıcılar platformumuza giriş yaptıktan / kaydolduktan sonra bir rehber olacak. Rehber size ilk adımda NFT’nizi talep etmeyi öğretecek. NFT, sistemimizin bir geçişi gibidir. NFT ile kullanıcılar bazı basit görevleri yapmaya başlayabilir ve günlük $BNB hediyelerimizi alabilirler. Kullanıcılar, görevleri tamamladıktan sonra daha fazla ödül almak için onu yükseltebilir. Görevler dışında “train” adında bir fonksiyonumuz var. Bu aynı zamanda günlük kontrol noktamız. Kullanıcıların sözleşmemizle etkileşime girmesi gerekecek ve bunu yaparak daha fazla $BNB elde edebilirler. İşte bununla ilgili bir sır. Şu anda, kesinlikle eğitime değer, çünkü opBNB’de gaz maliyeti çok düşük ve bu işlevi deneyen kişiler gaz maliyetinin 2 katını alabilir.

S5: Alaya’nın kendine ait referans sistemi bulunuyor ve kullanıcılar bu sayede puanlarını artırabiliyor. Lütfen bu konuda daha fazla bilgi verin.

C5: Referans sisteminin açıklanması çok kolaydır. Birisi davet kodunuzu yazar yazmaz, o kişiyle başarılı bir şekilde bağ kuracaksınız. Tamamladığı her bir görev, ekstra bir ödül olarak bir miktar jetonumuz alacaksınız. Kulağa güzel geliyor? Git dene!


Alaya AI hakkında daha detaylı bilgiye ve white-paper’a ulaşmak için buraya tıklayınız.


Twitter Soruları

S1: Alaya, veri toplama sürecini geliştirmek için Sürü Zekası kavramını nasıl kullanıyor ve bu yaklaşım geleneksel yöntemlere kıyasla ne gibi faydalar sağlıyor?

C1: Sürü Zekasının faydalarını en üst düzeye çıkarmak için son birkaç aydır topluluklarımızı genişletiyoruz. Veri toplamaya katılmak için dünyanın her yerinden insanları bir araya getirmeye çalıştık. Farklı insan grupları, farklı veri grupları sağlar ve bu veriler bazı kültürel farklılıklar içerebilir. Bununla, müşterilerimize daha doğru veriler sağlayabiliriz, böylece yapay zeka modellerini daha hassas bir şekilde eğitebilirler. Geleneksel yöntemle, bazı yapay zeka modelleri yalnızca batı veya doğu kültürlerindeki verilerle eğitilir, bu nedenle bu yapay zekalar kullanıcıları gerçekten anlayamaz ve kullanıcılara doğru yanıtlarla hizmet edemez.

S2: Alaya AI sadece yapay zeka ve NFT ile ilgili bir proje mi? Metaverse üzerinde çalışmanız var mı veya olacak mı?

C2: Biz NFT ile ilgili bir proje değiliz. Kendimizi AI ve Web3 ile markalaştırıyoruz. Bu iki etiketi eklememizin nedeni basit. Her şeyden önce, yapay zeka için veri sağlayan bir şirketiz ve veri katılımcılarımıza jetonlarımızla ödeme yapıyoruz.

Şu anda bir metaverse yapmayacağız. Veriye katkıda bulunanların sonuçlarını büyük şirketlere satabilecekleri halka açık bir açık veri pazarı başlatacağız. Bunu başarmak için hem satıcıların hem de alıcıların $AGT yatırmaları gerekecektir.

S3: Alaya AI’nın hedef kitlesi nedir? Düzenli bir yatırımcı Alaya’yı kullanarak neler yapabilir ve daha fazla kullanıcıya yönlendirme sağlamak için ne gibi teşvikler sağlanacak? 

C3: Müşterilere, hedef kitlemizin yapay zeka uygulayıcıları, geleneksel işletmelerde veriye katkıda bulunanlar ve daha fazla gelir arayan web3 kullanıcıları olduğunu söyleyeceğim. Şu anda düzenli bir yatırımcı ürünümüzü yalnızca bazı temel görevleri yerine getirmek için kullanabilir. Token $AGT piyasaya sürüldüğünde, yatırımcılar daha fazla ödül kazanmak için satın alabilir ve stake edebilir. Teşvikler $AGT gönderilecektir.

S4: Alaya’nın akıllı optimizasyon algoritmasının, NFT seviyesi ve doğrulama oranı gibi faktörlere dayalı olarak görevleri kullanıcılara nasıl dağıttığını ve bunun platformun verimliliğine nasıl katkıda bulunduğunu açıklayabilir misiniz?

C4: Kullanıcılar, iyi cevaplarla bir görevi her tamamladıklarında belirli bir sektörde deneyim kazanacaklar. Belirli bir sektörde belirli bir seviyeye ulaştıklarında, sistem uzmanlığını kanıtlaması ve bu kullanıcı için gelişmiş soru bankamızı açması için ona bir madalya gönderecektir. Örneğin, Moon sporda gerçekten iyidir.

S5: Alaya’nın akıllı optimizasyon algoritması, görevlerin kullanıcılara etkili bir şekilde dağıtılmasına nasıl yardımcı oluyor?

C5: Sporda bazı görevleri doğru cevapladı ve tamamladı. O zaman sistemimiz ona sporla ilgili daha fazla görev dağıtacak. Sporda madalya kazandıktan sonra, spordan daha fazla uzmanlık gerektiren gelişmiş bir soru bankasının kilidini açabilecektir. Bu gelişmiş görevleri tamamlayarak, Ay daha yüksek bir ödül alacak. Bu algoritma, veri sonuçları sunma konusundaki doğruluğumuzu büyük ölçüde artırır.

Çeşitli etkinlikler ve olası kazançlardan haberdar olmak için projenin Telegram kanalına katılabilirsiniz. Bunun için buraya tıklayabilirsiniz.


Telegram Soruları

S1: Hangi yapay zeka sorunlarını çözmeyi umuyorsunuz ve bunları çözmek için hangi yaklaşımları kullanmayı planlıyorsunuz?

C1: Hedeflerimiz daha doğal iletişim, görsel işleme ve makine öğrenmesi ile problemleri çözmek.
Yaklaşımlarımız derin öğrenme, büyük veri, hesaplama gücü, araştırma ve işbirliği gibi konularla birleşiyor ve bunlarla sınırlı kalmıyor.
Amacımız Yapay zekayla dünyayı daha iyi hale getirmek ve entegrasyonunu arttırmak olacaktır.

S2: Yapay zeka modelinizin temel teknolojisi nedir ve diğerlerinden ayıran özellik nedir?

C2: Derin öğrenme, büyük veri ve hesaplama gücü ile yapay zeka. Doğal dil işleme, bilgisayarlı görme ve makine öğrenmesine odaklanma. Kendi veri altyapısı, aktif araştırma ve sanayi ile işbirliği yapmaya odaklanıyoruz.

S3: Türkiye’de satılanlar için farklı fiyatlarla havuzlarınız veya projeleriniz var mı?

C3: Türk topluluğu birçok diğer topluluğa göre daha aktif ve ilgimizi çekiyor bu sebepten topluluğunuza özel birçok ödül havuzu ve proje üzerinde çalışıyoruz yakın tarihte alaya Türk topluluğunda paylaşımlar yapılacaktır. Kanalımızı takip etmeyi unutmayın.

S4: Alaya kendi tokenını ne zaman piyasaya sürmeyi düşünüyor?

C4: Alaya AI olarak platformumuzda güçlü bir token ekonomisi geliştiriyoruz. Token, platform ücretlerini ödemek, özel hizmetlere erişmek, veri ve model sağlayıcılarını ödüllendirmek ve platform yönetimine katılmak için kullanılacak. Token dağıtımı adil ve şeffaf olacak.

S5: Kısa ve uzun vadeli ürün geliştirme planlarınız nelerdir?

C5: Kısa Vade de planlarımız mevcut ürünleri geliştirmek. Yeni ürünler sunmak. Veri altyapısını geliştirmek. Araştırma ve geliştirmeye yatırım yapmak,

Uzun vadede ise yapay zekanın yeni alanlarına genişlemek, Daha geniş kitleye erişmek, sorumlu ve etik yapay zekayı teşvik etmek.


Alaya AI hakkında daha fazla bilgiyi X hesabında bulabilirsiniz.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir