Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.968
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.968
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Coin Mühendisi Basın Açıklaması! | 17.11.2023

Mert Özsarp, Coin Mühendisi, SİM Kart Dolandırıcılığı

Coin Mühendisi ekibi olarak avukatımız Fevzi Sunar aracılığıyla Co-Founder Mert Özsarp’ın bizzat yaşadığı SIM kart dolandırıcılığı sonrası basın açıklamamız!

Geçtiğimiz gün yaşanan talihsiz olaylar neticesinde avukatımız aracılığıyla hazırladığımız basın açıklamasını tüm kamuoyuna sunuyoruz.

Geçtiğimiz gün (16.11.2023) Coin Mühendisi Twitter (X) hesabından da paylaşıldığı üzere yaşanan SIM kartı dolandırıcılığı sonrası ekip olarak hem takipçilerimizin hem de beraber aynı mecrada içerik üreticiliği yaptığımız dostlarımızdan gelen güzel mesajlar için teşekkür ederiz.

Coin Mühendisi platformunun Co-Founder Mert Özsarp’ın bizzat başına gelen hadise sonrası basın açıklamamız aşağıdaki gibidir. Tüm kamuoyuna duyurulur!

Resim

“Müvekkilimiz Coin Mühendisi kurucularından Mert ÖZSARP’ in 16.11.2023 tarihi saat 16.00 sıralarında şahsına ait telefon numarasına operatör firma Türk Telekom tarafından gelen SMS ile SIM kartının değiştirildiği yani ikizlendiği anlaşılmıştır.

SIM ikizleme işleminin ardından, saldırıyı gerçekleştiren şüpheli şahıslar eş zamanlı olarak, müvekkilimizin e-posta adreslerinin şifrelerini değiştirmek maksadıyla, ikizledikleri SIM karta ait telefon numarasına güvenlik kodları göndermiş, gelen güvenlik kodları ile e-posta hesaplarının şifrelerini değiştirmişlerdir. Bu aşamada müvekkilin uhdesinde bulunan asıl SIM kart, Türk Telekom tarafından iptal edildiğinden güvenlik kodları müvekkile mesaj olarak gelmemiş, şüpheli şahısların elinde bulunduğu SIM karta yönlendirilmiştir.

Şüpheli şahıslar sırayla, müvekkilin e-posta adreslerine; ekte görünen IP adreslerinden de anlaşılacağı üzere, farklı cihazlar ile –Ankara– lokasyonundan erişmeye başlamış, müvekkilimiz de durumdan tam olarak bu esnada haberdar olmuş, gmail adresine, gmail tarafından gönderilen; “hesabı kurtarmaya çalışan kişi siz misiniz?” e-postaları ile saldırı altında olduğunu fark etmiş, müvekkile gelen hesap kurtarma e-postalarının ardından, e-posta adreslerine erişimi tamamen kesilmiştir.

Şüpheli Şahısların ilk hedefi; Müvekkil Mert Özsarp’ in SIM kartını bloke etmek olmuş, devamında e-posta adreslerine erişimi keserek, hedef aldıkları kripto para borsa hesapları ve banka hesaplarına saldırılar gerçekleştirilmiştir.

SIM ikizleme işlemi nasıl gerçekleştirilmiştir?

Şüpheli şahıslar tarafından müvekkilin kimliğinin sahte bir sureti oluşturulmuş, akabinde bu sahte kimlik ile Türk Telekom bayisine SIM kart değişikliği talebi ile başvurulmuş, bayi tarafından müvekkilin kullanmış olduğu SIM kart egale edilmiş ve ikizlenen yeni SIM kart şüpheli şahısların eline geçmiştir.

Şüpheli şahıslar elde ettikleri yeni SIM kartı ile müvekkilin ilk olarak e-posta hesaplarının şifrelerini değiştirmiş, akabinde bu e-posta adresi ile kayıtlı olunan tüm platformlara (Kripto Para Borsa Hesapları, YouTube, Instagram, Twitter vs.) eş zamanlı olarak siber saldırılar düzenlenmeye başlanılmıştır. Nitekim 2FA yöntemi sadece SMS olan hesaplara şüpheli şahıslar tarafından erişim sağlanmıştır.

Başlatılan örgütlü siber saldırılar neticesinde hedef alınan; Müvekkilimizin Binance, Kucoin, Bitmex, Bitci gibi kripto para borsa hesaplarının şifrelerinin değiştirilme işlemi gerçekleştirilmiştir. Coin Mühendisi ekibi tarafından saldırılar aynı anda bertaraf edilmeye çalışılsa da karşılarında bulunan organize yapı aynı dakika içerisinde yaklaşık 15 farklı kripto para borsa hesaplarına saldırı düzenlediğinden, saldırılarla tümüyle baş edilememiş olup, Coin Mühendisi ekibi tarafından kripto para borsa hesapları ile iletişime geçilerek, hesapların bloke edilmesi sağlanılmış ve çekimlerin durdurulması yönünde tedbir alınmıştır.

Hali hazırda müvekkillerin maddi kaybı net olarak tespit edilememiş olup, olaydan yaklaşık 18 saat sonra müvekkillerimiz ile Türk Telekom İstanbul Bölge Müdürlüğü’nün yapmış olduğu ortak çalışmalar neticesinde SIM kart kurtarılma işlemi 17.11.2023 tarihi saat 12.00 itibari ile gerçekleştirilmiş olup, e-posta adreslerinin de kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma devam etmektedir. 16.11.2023 tarihi saat 19.00 sıralarında, müvekkil firma yetkilileri ile birlikte tarafımızca İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulmuştur. Emniyet ekipleri ile yürüttüğümüz ortak çalışmalar neticesinde, Türk Telekom Bayi Sahibi ve müvekkilin sahte kimliğini ibraz ederek, SIM kart değişikliğini yapan şüpheli şahıslar olay gecesi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslar tutuklama talebi ile İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiş olup, hukuki süreç tarafımızca takip edilmektedir”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coin Mühendisi Basın Açıklaması! | 17.11.2023” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir