Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.548
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.548
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Cognizant, Microsoft ile Yapay Zeka Laboratuvarı Açıyor

Teknoloji devi Cognizant Technology Solutions Corporation, San Francisco’da gelişmiş bir yapay zeka (AI) laboratuvarı açmayı planladığını duyurdu.

Cognizant Technology Solutions Corporation, San Francisco’da gelişmiş bir yapay zeka laboratuvarı kurma planını duyurdu. 7 Mart’ta açılacak olan bu son teknoloji tesisinin tanıtımıyla, Cognizant, San Francisco’yu yapay zeka araştırma ve geliştirme için küresel bir merkez olarak konumlandırmayı hedefliyor ve endüstri veteranları ve doktora sahibi uzmanlar da dahil olmak üzere seçkin uzmanlardan oluşan bir ekip kurmayı planlıyor.

Laboratuvar, Cognizant’ın stratejik olarak yapay zeka inovasyonunun öncüsü olma yolundaki değişimini vurguluyor ve 75 adet onaylanmış ve onay bekleyen patentle sağlam bir portföyü olduğunu belirtiyor. Buna uygun olarak, laboratuvar, Cognizant’ın önümüzdeki üç yıl içinde yapay zekâ yatırımlarında 1 milyar dolarlık cesur bir taahhütle desteklenen iş alanlarında yapay zeka uygulamalarını yeniden şekillendirmeyi amaçlıyor.

Cognizant, AI Gelişimini İlerletiyor

Bir rapora göre, Cognizant ve Oxford Economics tarafından gerçekleştirilen ortak bir çalışmadan elde edilen bilgilerle uyumlu olarak, yapay zekanın 2032 yılına kadar ABD ekonomisine 1 trilyon dolarlık bir katkı yapacağını öngörüyor. CEO Ravi Kumar S., kuruluşun yapay zeka odaklı bir işletme olma konusundaki kararlılığını vurgulayarak, laboratuvarın kurulmasını yapay zeka inovasyonu için önemli bir adım olarak nitelendiriyor.

Laboratuvarın başlıca hedefi, çeşitli alanlarda karar verme süreçlerini geliştiren yapay zeka sistemleri geliştirmek. Ayrıca, laboratuvarın temel amacı, geleneksel prompt mühendisliğini aşan karar verme yapay zeka sistemleri oluşturmak için LLM’lerin (Büyük Dil Modelleri) gücünden yararlanmak.

Bu yılın başlarında, iki şirket, Microsoft’un Azure OpenAI Hizmeti üzerine inşa edilen bir üretken yapay zeka aracı olan İnovasyon Asistanı’nı duyurdu.

Microsoft ve Cognizant arasındaki birleşme, Cognizant’ın iç inovasyon programı Bluebolt’u güçlendirmeyi amaçlıyordu. Bu iş birliğini takiben, San Francisco’da yeni kurulan gelişmiş yapay zeka laboratuvarının, teknoloji devinin yapay zekâya olan girişimini daha da ileriye taşımayı amaçlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir