Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.698
% 0.99
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.698
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

CME Group, Avro Cinsinden Bitcoin ve Ethereum Vadeli İşlemleri Başlatacak

CME Group, avro cinsinden Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemlerini başlatacağını duyurdu.

Şirketi bugün yaptığı basın açıklamasına göre finans ürünleri, Ağustos ayının sonunda piyasaya sürülecek.

CME Group yetkilisi Tim McCourt, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem sözleşmelerinin, toplam ticaret hacminin yaklaşık olarak üçte birini meydana getirdiğini ileri sürdü.

McCourt, buna sebep olarak piyasalarda yaşanan mevcut belirsizliği gösterdi. Ekonomik bunalım, bu tip ürünlere daha fazla talep olmasına neden oluyor.

Dünyanın en büyük vadeli işlem borsası olan CME, 2017 yılında Bitcoin’i benimsemişti. O dönemden beri kripto piyasasında önemli bir rol üstlendi. Kripto analitik firması Coinglass’ın verilerine göre CME, Bitcoin vadeli işlemleri açık faiz konusunda Binance, OKEx ve FTX’in hemen ardında dördüncü sırada yer alıyor.

CME Group, 2021 yılının Şubat ayında da Ethereum vadeli işlemlerini başlattı. CME’nin bu hamlesi, Ethereum’un rallisiyle aynı döneme denk gelmişti.

Ticaret platformu, geçtiğimiz Mart ayında da mikro boyutlu Bitcoin ve Ethereum seçeneklerini piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir