Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.624
% 0.02
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.624
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Circle’dan Oltalama Saldırısına Karşı Uyarı

USD Coin (USDC) stablecoin’i çıkaran Circle, kullanıcıları kandırmaya çalışan aktif bir oltalama saldırısı konusunda uyarıda bulundu.

Yeni iş birlikleriyle ve benimsenmenin artmasıyla kripto hizmetleri geniş bir ağa yayılıyor. Ancak bu büyümenin, dolandırıcılıklara aracı olması gibi dezavantajları var. Durumu engellemek isteyen Circle da ortaya yeni çıkan bir oltalama saldırısına karşı uyarıda bulundu.

Circle, Oltalama Saldırısına Karşı Uyarı Yaptı

Circle‘ın yaptığı uyarıya göre hackerlar, kullanıcıları söz konusu oltalama (phishing) saldırısını uygulayarak bir kampanya aracılığıyla kullanıcıları kandırıyor. Kampanya, kullanıcıları USDC token’larını kötü niyetli adreslere göndermeye ikna etmek için kullanılıyor.

Phishing, dolandırıcıların kendilerini güvenilir bir kaynak gibi göstererek verileri çalmaya çalıştığı bir siber suçtur. Birden çok yöntemle yapılabilen phishing, genel olarak kredi kartları ya da kişisel bilgileri çalmak için kullanılan saldırılardır.

Circle dolandırıcıları da, Coinbase ve Circle tarafından kurulan bir konsorsiyum olan Centre için çalışıyormuş gibi davranarak, stablecoin’in yeni bir versiyonu olduğunu iddia ediyor. Daha sonra USD Coin (USDC) kullanıcılarını token’larını kötü niyetli adreslere transfer etmeleri için kandırmaya çalışıyor.

CoinGecko verilerine göre USDC, toplam 44,1 milyar dolarlık piyasa değeriyle piyasadaki ikinci en büyük stablecoin.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir