Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.990
% 3.57
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.990
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Çin’in Dijital Parası, Akıllı Sözleşmeleri Destekliyor

Çin'in Dijital Parası

Çin’in Dijital parası yeni kullanım alanlarına kavuşuyor. Yeni bir habere göre Dijital Yuan Akıllı sözleşmeleri destekleyecek.

Merkez bankası dijital para birimleri, ülkeler tarafından geliştirilmeye devam ediyor. Çoğu ülke CBDC üzerinde aktif olarak çalışırken Çin bu alanda önemli adımlar atıyor. Ülke geçtiğimiz günlerde,  e-CNY adını verdiği dijital yuan’ı ilk kez bir menkul kıymet satışında kullandı. 

Yerel kripto medya kuruluşu tarafından yapılan habere göre, Çin’in Dijital Parası e-CNY akıllı söşleşme desteği ile kullanılıyor.

Dijital Yuan, Akıllı Sözleşmeleri Destekliyor

17 Ocak tarihinde yapılan bir habere göre e-CNY’nin akıllı sözleşme işlevi, perakende ve yemek dağıtım hizmetleri sunan bir Çin uygulaması Meituan’da kullanılıyor.

Meituan kullanıcıları, e-CNY cüzdanları ile ödeme yaptıklarında akıllı bir sözleşme çalışıyor. Akıllı sözleşme  kullanıcıların siparişlerindeki anahtar kelimeleri ve satın alınan öğeleri tespit etmekte. Kullanıcılar o gün içinde anahtar kelime listesinden satın alım yaparsa, ödül kazanmak için çekişile katılıyor.

Ödül ise hongbao olarak bilinen ve içinde 8.888 yuan içeren kırmızı bir zarf.  Hongbao, ülkede para hediye etmek için kullanılan zarfın adı.

Yicai Global’in 11 Ocak tarihli bir haberine göre, dijital yuan cüzdan uygulaması da bir güncelleme aldı. Yeni güncelleme ile kullanıcılar, cihazlarında internet olmasa bile Android telefonlarını kullanarak temassız ödeme yapabilmekte.

Ülkenin merkez bankasından eski bir yetkili, dijital yuanın kullanımının düşük olduğunu söyleyerek sonuçların ideal olmadığını söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version