Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.446
% 0.40
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.446
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bir Ankete Göre Kadınlar, Kripto Varlıkları Tercih Ediyor

Kripto

Yakın zamanda yapılan bir ankete göre kadınların, nakit paradan sonra en çok kripto varlıklara sahip olduğu ortaya çıktı.

eToro ekibi tarafından yapılan bir ankette kriptonun şu anda kadınlar için nakit paradan sonra en yaygın olarak sahip olunan ikinci varlık sınıfı olduğunu vurguladı. Bu, 13 ülkede yaklaşık 10.000 küresel perakende yatırımcıyla anket yapan eToro’nun en son Retail Investor Beat sonuçlarından geliyor.

Anket sonuçlarına göre, kadınlar arasında kripto sahipliğinde önemli bir artış var. Veriler, sahipliğin 2022’nin üçüncü çeyreğinde %29’dan son çeyrekte %34’e yükseldiğini gösteriyor.

EToro ekibine göre bu durum, kriptonun “geleneksel finans piyasalarının bazen başarısız olduğu yerlerde başarılı olduğunu”, yani daha fazla kadın getirdiğini gösteriyor.

Kadınlar arasında kripto benimsenmesi 2022’nin son çeyreğinde uçuşa geçerken, erkekler arasındaki sahiplik aynı dönemde yalnızca yüzde bir oranında arttı.

Bu arada, kripto geçen yılın en kötü performans gösteren varlık sınıfı olarak kabul edilmesine rağmen, kripto sahibi küresel yatırımcıların toplam miktarı bir önceki çeyreğe göre %36’dan %39’a yükseldi.

Veriler, kadınların atağa geçmesinin yanı sıra, daha yaşlı yatırımcıların düşüşü satın almasından da etkilendi. Dijital varlık sahibi 35-44 ve 45-54 yaş aralığındaki perakende yatırımcıların her birinin %5 oranında artması, daha yaşlı yatırımcıların da kripto biriktirdiğini gösteriyor.

Daha fazla yatırımcının kriptoya girmesinin nedenlerine gelince, anket katılımcılarının %37’si yüksek getiri elde etme fırsatını değerlendirdiklerini söylerken, %34’ü blok zincirinin gücüne inandıklarını ve kriptonun dönüştürücü bir varlık sınıfı olduğunu düşündüklerini söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir