Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.795
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.795
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Çin, Tesla’nın Model S ve X’ini vergi muafiyeti listesine ekledi

Yazar – Michael Elkins

Çin’in Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT), kısa süre önce, güncellenmiş “Araç Alım Vergisinden Muaf Yeni Enerji Araç Modelleri Kataloğu “nu yayımladı ve bu katalogda Tesla’nın (NASDAQ:TSLA) yeni Model S ve Model X araçları da yer aldı. İki amiral gemisi araç artık MIIT web sitesindeki “araç alım vergisinden muaf tutulan yeni enerji araç modelleri listesinde” yer alıyor.

Listede hem Model S hem de Model X’in iki varyantı yer alıyor ve bu da hem Uzun Menzilli (LR) hem de Plaid varyantlarının yakında Çin pazarına gireceğini gösteriyor. Bununla birlikte açıklamada, elektrikli araçlar için önerilen herhangi bir fiyatlandırma yer almadı ve satın alma fiyatının bir yüzdesi olduğu için vergi muafiyetinin ne kadar olacağı bilinmiyor.

Çinli ajans ayrıca bu satın alma vergisi muafiyetinin 2023 yılı sonuna kadar uzatılacağını duyurdu. Süre normalde 2022 sonunda dolacaktı.

İki elektrikli aracın Çin’in muafiyete tabi araçlar listesine eklenmesi, ilk Model S Plaid’in Çin’deki bir Supercharger’da görülmesinden bir gün sonra gerçekleşti.

TSLA hisseleri Salı günü piyasa öncesinde %0,80 düşüş yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir