Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.042
% 3.78
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.042
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Çin Polisi Kimlik Bilglerini Kriptoyla Satan Çeteye Operasyon Düzenledi!

Çin Hükümeti Kripto Para Dolandırıcılığı Konusunda Uyardı!

Çin polisi, vatandaşların kimlik bilgilerini toplamda 282 milyon dolarlık kripto para karşılığında satan bir çeteye karşı operasyon düzenledi.

Pekin polisi, son zamanlarda, vatandaş bilgilerinin kripto para kullanılarak yasadışı satışını içeren ve 282 milyon doları aşan bir dizi vakayı açığa çıkardı. Bu yasadışı işlemler için ondan fazla sanal cüzdan kullanıldığı belirtildi. Söz konusu vakalar, Pekin, Şanghay ve Zhejiang gibi 15 bölge ve şehri içeriyor.

Çinli yetkililere göre, bu vakalar gizli ve çeşitli suç yöntemlerini kullanıyor ve aynı zamanda deep web işlemlerinden yasadışı döviz işlemlerine kadar uzanan karmaşık bir “seri olay” niteliği taşıyor.

Pekin polisi daha önce, bazı kişilerin “dark web” ve kripto para kullanarak bilgi aktarımı ve sanal para işlemleri yaptığına dair ipuçları almıştı, özellikle de Çin vatandaşlarının çeşitli özel bilgilerini yasadışı yollardan sattığına dair. Pekin Belediyesi Kamu Güvenliği Bürosu Ekonomik Soruşturma Birimi’nden vaka sorumlusu Liang Fei, bazı kişilerin denizaşırı sohbet yazılımlarını kullanarak birden fazla grup oluşturduklarını ve bu gruplarda vatandaşların kimlik numaraları, cep telefonu numaraları, ev adresleri gibi kişisel bilgilerini açıkça sattıklarını belirtti.

Fei, “bilgi satan grupta yüzlerce üye bulunmakta ve grupta yüz milyonlarca vatandaşın kişisel bilgileri satıldı. İşlem yöntemi kesinlikle kripto paralar ile sınırlıdır” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version