Kriptolar:
32391
Bitcoin:
$97.832
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%58.0
% 0.12
Piyasa Değeri:
$3.30 T
% 0.77
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 97.832
BTC Dominasyonu:
% 58.0
Piyasa Değeri:
$3.30 T

ChatGPT Yasağı İtalya’da Eleştirilere Neden Oldu

ChatGPT

İtalya’nın ChatGPT yapay zekalı chatbotu yasaklaması, ülkedeki teknoloji endüstrisi ve hükümet arasında önemli bir tartışma yarattı.

Diyalog tabanlı bir sohbet yapay zekası olan uygulama, gizlilik ihlalleri ve kullanıcı yaşlarının doğrulanmaması gibi endişeler nedeniyle yasaklandı. Ulusal veri ajansı, bu konuda endişelerini dile getirdi ve OpenAI, İtalya’daki kullanıcılar için ChatGPT’yi çevrimdışı duruma getirdi.

Bu eylem, bir Batı ülkesinin yapay zeka sohbet robotuna karşı aldığı ilk önlem oldu ve birçok kişi tarafından abartı bir hamle olarak görülerek eleştirildi. İtalyan Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, yasağı orantısız bulduğunu söyledi ve Bing’in sohbeti gibi diğer yapay zeka hizmetlerinin varlığına dikkat çekti.

Salvini, yapay zekanın düzinelerce hizmette kullanıldığı için düzenleyicinin hareketinin ikiyüzlü olduğunu söyledi. Ayrıca ChatGPT yasağının ulusal iş dünyasına ve inovasyona zarar verebileceğini belirtti. Salvini, yapay zeka gibi teknolojik devrimlerin risklerini ve fırsatlarını beraberinde getirdiğini ve düzenleyicilerin ve yasa koyucuların bunları kontrol etmek için uluslararası işbirliği yapması gerektiğini ifade etti.

ChatGPT yasağına itiraz eden bir diğer uzman ise, İtalyan düzenleyicilerin yasağının sürpriz olduğunu ve bir veri ihlali nedeniyle bir hizmetin tamamen yasaklanmasının alışılmadık bir durum olduğunu söyleyen teknoloji ve veri gizliliği uzmanı Ron Moscona oldu.

OpenAI, Avrupa’daki gizlilik düzenlemelerine bağlı olduğunu ve İtalya’nın gizlilik düzenleyici kurumuyla işbirliği yapmaya istekli olduğunu belirtti. Şirket, ChatGPT de dahil olmak üzere yapay zeka sistemlerini eğitirken kişisel verileri en aza indirmek için önlemler aldığını, amacının yapay zekanın belirli bireyler hakkında bilgi edinmesi değil, dünya hakkında bilgi edinmesi olduğunu savundu.

ChatGPT yasağı, güçlü yapay zeka sistemlerinin halka yayılmasını önlemek amacıyla bir şikayetle karşılaştı. Yapay Zeka ve Dijital Politika Merkezi (CAIDP), ChatGPT’yi kamu güvenliğini ve gizliliğini tehlikeye atan “önyargılı” ve “aldatıcı” bir platform olarak nitelendirdi. CAIDP, ChatGPT’nin kullanıcıları doğru bir şekilde tanıyamadığını ve potansiyel olarak zararlı içerikleri veya eylemleri teşvik edebileceğini söyledi.

Buna karşılık, ChatGPT’nin destekçileri, yapay zeka teknolojisinin inovasyon ve gelişim için kritik olduğunu ve doğru şekilde kullanıldığında faydalı olabileceğini savunuyorlar. Ayrıca, yasaklamanın diğer ülkeler tarafından da izlenebileceği endişesi dile getiriliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir