Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$63.064
% 2.94
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.064
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

CFTC, Ohio’lu Bir Kişiyi Bitcoin Dolandırıcılığıyla Suçladı

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Ohio’lu bir kişiyi Bitcoin ponzi şemasının bir parçası olmakla suçladı.

CFTC, bu kişiye, müşterileriden 12 milyon dolarlık Bitcoin talep ettiği gerekçesiye dava açtı.

CFTC, Dolandırıcılarla Mücadele Ediyor

CFTC’nin gerçekleştirdiği şikayete göre dolandırıcı kişi, oldukça lüks bir yaşam tarzını da benimsemiş durumda. Bu ismin müşterilerinden en az 10 Bitcoin talep ettiği iddia edildi.

Rathnakishore Giri ve ona bağlı olan NBD Eidetic Capital, LLC ve SR Private Equity, LLC şirketleri, müşterilerinden yasa dışı bir biçimde para toplamakla ve bu fonları kötüye kullanmakla suçlanıyor.

CFTC yetkilisi Kriston Johnson konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Giri şirketi, dijital yatırım fırsatlarına yönelik tutkudan faydalandı ve bilinçsiz yatırımcıları kayıp riski olmaksızın olağanüstü getiri vaatleriyle kandırdı. Şirket böylelikle 12 milyon doların üzerinde nakit para ve Bitcoin elde etti”

Düzenleyici tarafından yapılan şikayete göre sanıklar, Mart 2019’dan beri dijital yatırım fonlarına yatırım yapmak için müşterilerinden para talep ediyor. Giri ve ona bağlı olan diğer şirketler de müşterilerine karşı yalan beyanda bulunmakla suçlanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir