Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.168
% 0.10
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.168
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Barcelona ve Real Madrid’den Metaverse Ortaklığı


Barcelona ve Real Madrid’den İşbirliği

Geçtiğimiz yıl büyük bir ilgiyle birlikte işlem hacmiyle zirvede yer alan NFT ve metaverse kavramlarına olan ilgi 2022’nin ikinci çeyrek kısmında biraz azalmış olsa da hala daha büyük kuruluş ve markaların dikkatini çekmeye devam ediyor. İspanya’nın hatta dünyanın bile en büyük iki takımı diyebileceğimiz Real Madrid ve Barcelona, metaverse alanında işbirliği yapmak için kolları sıvadı. Ticari marka avukatı Mike Kondoudis, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Real Madrid ve Barcelona takımlarının ortak ticari marka başvurusu yaptığını duyurdu. Kondoudis’in yaptığı paylaşıma göre iki takım sanal gerçeklik oyunları, sanal giyim, kripto para birimi, blockchain işlem yönetimi yazılımı, e-cüzdan ve daha fazla alanı kapsayan bir ortaklık anlaşması yaptı.

Metaverse’e Adım Atan Takımlar

Real Madrid ve Barcelona, NFT ve metaverse dünyasına adım atan ilk takım değiller. Hatta bu iki futbol devinin bu konuda rakiplerinden biraz geride kaldığını bile söyleyebiliriz. Geçtiğimiz ay yani Temmuz ayında İngiliz futbol kulübü Crystal Palace, arması için NFT’leri, kripto para birimlerini, kripto para borsalarını, sanal kıyafetleri ve daha fazlasını kapsayan bir ticari marka başvurusunda bulunmuştu. Aynı zamanda dev Fransız kulübü Paris Saint Germain’de bu yılında Mart ayı sonlarında NFT destekli multimedya, sanal giyim, kripto para cüzdanları ve kripto para işlem yönetimi için başvurarak NFT ekosistemine önemli bir adım atmıştı.

Ekosisteme Dahil Olan Futbolcular

Bu durum sadece kulüplerle de sınırlı kalmadı, bu ekosisteme adım atan çok sayıda sporcu bulunmakta. Bu sporcuların başında da efsane isim David Beckham geliyor. David Beckham bu yılın nisan ayında üç ticari marka başvurusunda bulunmuştu ve yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo’da platform üzerinde NFT ürünleri oluşturmak için kripto para borsası Binance ile özel bir NFT ortaklığı imzalamıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir